Gospodării săsești din Cloașterf, reabilitate în scop turistic Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

Gospodării săsești din Cloașterf, reabilitate în scop turistic

Primăria Comunei Saschiz a atribuit, în data de 2 august 2023, societății Bau Dom Invest SRL Apold, un contract în valoare de 2.631.280 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții ”Gospodării tradiționale în localitatea Cloașterf”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Ovidiu Șoaită, primarul comunei Saschiz, proiectul are ca obiectiv realizarea unei rute turistice reprezentative pentru zona săsească din Transilvania, prin reabilitarea și punerea în valoare a 12 imobile care fac parte din Situl Rural Cloașterf, Cod LMI MS-II-s-A-15631 aparţinând Comunei Saschiz.

”Astfel, turiștii care vizitează localitatea Saschiz să cunoască ce se află în spatele porților gospodăriilor săsești, să trăiască experiențe noi, cunoscând oameni locului, obiceiurile, îndeletnicirile, direct de la proprietarii acestor gospodării. Toate imobilele propuse a se reabilita prin acest proiect au o vechime considerabilă. Vechimea imobilelor, traficul greu din zilele noastre , uneori intervențiile neadecvate, fac ca aceste imobile să aibă nevoie de reabilitări specializate pentru a le reda strălucirea de altă dată.

Ţinând cont că sunt imobile de patrimoniu mondial, de o importanță inestimabilă, este nevoie să tratăm cu maximă seriozitate reabilitarea și punerea lor în valoare și asta nu se poate face doar pornind de la o expertiză tehnică efectuată de specialişti avizați de Ministerul Culturii”, se menționază în document.

Un alt aspect urmărit în cadrul proiectului este crearea unui ”exemplu de bună practică pentru reabilitarea tuturor gospodăriilor din comuna Saschiz, localitatea Cloaşterf, și nu numai”, precum și formarea de meșteri locali.

”Acest aspect este foarte important pentru comunitate, în prezent nu mai existând meșteri care să cunoască tehnica reabilitărilor caselor tradiționale cu materiale tradiționale”, se mai arată în același document.

Durata contractului va fi de 12 luni.

Alex TOTH

Foto: Facebook – Go Visit Transylvania

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE