Zilele comunei Iclănzel, un prilej de bucurie pentru localnici Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1912 Vizualizări

Zilele comunei Iclănzel, un prilej de bucurie pentru localnici

Locuitorii comunei mureșene Iclănzel au avut parte de un weekend de pomină în centrul localității, acolo unde timp de două zile s-a serbat cu bucurie cea de-a patra ediție a zilelor comunei. Pe scenă au urcat artiști de seamă, printre care se numără Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Codruța Turcu și Alin Oprea, solistul trupei „Talisman”.

Locuitorii comunei Iclănzel s-au bucurat, începând cu sâmbătă, 26 august, și până duminică seara, de un eveniment special organizat de Primăria și Consiliul Local Iclănzel, la care au fost prezenți cântăreți de muzică folclorică foarte cunoscuți, dar și unul dintre cei mai renumiți DJ locali, culminând cu prezența pe scenă a solistului trupei „Talisman”, Alin Oprea. Muzica, voia bună, dulciurile și mâncarea pe măsură nu au lipsit de la evenimentul care a devenit o tradiție a localității, afirmă Primarul comunei Iclănzel Nicolae Banea.

Artist popular pe scena evenimentului „Zilele comunei Iclănzel”

Anul acesta am organizat a patra ediție a evenimentului cultural pentru a-i scoate pe locuitori din rutina lor și pentru a le aminti că orice prilej în care suntem împreună este unul de bun augur. În ediția din 2023 i-am avut ca și invitați de seamă pe unii din cei mai buni artiști de muzică populară, dar am optat și pentru cântăreți de muzică ușoară și un DJ care să întrețină atmosfera în fața celor mai tineri participanți”, a declarat edilul comunei, Nicolae Banea.

Artist popular cântând pentru cei prezenți la evenimentul „Zilele comunei Iclănzel”

Nelipsiți de la eveniment au fost și bucătarii de seamă ai localității care s-au ocupat de încins grătarele și răcorit băutura. Căldura aproape insuportabilă nu a fost motiv de supărare pentru niciun petrecăreț, cei prezenți înarmându-se cu pălării, șepci cu cozoroc și băutură rece. Mesele acoperite de umbrele imense le-au fost de mare ajutor locuitorilor care s-au înghesuit la umbră în așteptarea cântăreților de seamă. Cei mici s-au putut bucura și ei de eveniment jucându-se în castelele gonflabile puse la dispoziție de primărie. Însă, soarele arzător i-a ținut departe de ele până ce s-a lăsat seara. Fără doar și poate, însă, pentru ei vedeta serii a fost înghețata și vata de zahăr pe băț.

Deputatul Dumitrița Gliga, printre locuitorii comunei Iclănzel

Inedită a fost prezența Deputatului Dumitrița Gliga, care le-a mulțumit locuitorilor pentru hărnicia de care dau dovadă și l-a felicitat pe edilul localității pentru administrarea reușită a comunei Iclănzel și a satelor aparținătoare: Căpușu de Câmpie, Chisălița, După Deal, Fânațe, Fânațele Căpușului, Ghidașteu, Iclandu Mare, Mădărășeni, Tăblășeni și Valea Iclandului.

Deputatul Dumitrița Gliga pe scena evenimentului „Zilele comunei Iclănzel” alături de conducerea localității

Punctul culminant al serii de duminică au fost artificiile lansate la finalul evenimentului, după ce lumea s-a bucurat de un weekend festiv în care au sărbătorit împreună reușitele comunei.

Lorena PINTILIE

Foto: Lorena PINTILIE & Facebook – Dumitrița Gliga

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE