Home / Administratie / A început amenajarea peisagistică a parcului situat în Piața Bernády György

A început amenajarea peisagistică a parcului situat în Piața Bernády György

Distribuie

În cadrul proiectului de remodelare a zonei centrale a orașului se vor înlocui plantele îmbătrânite cu o nouă vegetație, care să fie în consonanța stilului baroc al clădirilor din zonă, prezent prin arhitectura deosebită a Casei Teleki, a Casei Haller, a Casei Csiki Marton, a Bisericii Romano-Catolice, a clădirii Parohiei Catolice etc.

În amenajarea acestei zone se vor păstra materialele originale: platforma, soclul și bordura statuii, care este elementul principal al statuii fostului primar Bernády György. Materialele propuse pentru realizarea trotuarelor și a bordurilor (realizate din piatră de granit) sunt compatibile cu cele originale.

Cei doi arbori de Tisa existenți vor fi mutați într-un alt parc din oraș, iar plantele floricole propuse pentru a fi plantate sunt reprezentate de lalele, narcise, magnolii de creștere joasă, trandafiri de culoare galbenă, lavandă, etc.

În colțuri vor fi plantați  9 arbori de Thuja occidentalis Oanica de înălțime joasă, cu creștere globulară, care nu necesită toaletare.  

Pentru a oferi zonei plantate, gazonului, florilor dar și arbuștilor, condiții de existență şi de creștere, se vor asigura surse de apă prin instalații de irigat profesionale. Iluminatul zonei va fi asigurat prin modernizarea celui existent, corpurile de iluminat vor fi dotate cu surse de lumină noi, economice, cu un consum redus.

Valoarea lucrărilor de execuție este de aproximativ 300.000 de lei (TVA inclus).

La realizarea lucrărilor de intervenție și de modernizare propuse se va ține cont de statutul de monument al zonei. Prezentul demers se desfășoară în concordanță cu prevederile Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

(Serviciul Relații Interne și Internaționale, Primăria Municipiului Târgu Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou concept de magazin în Târgu Mureș

Distribuie Noi tendințe comerciale la Târgu Mureș. În ziua de luni, 2 octombrie, orașul va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.