FOTOREPORTAJ: Începutul tradiției Lanka Gastrofest, un succes Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 943 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Începutul tradiției Lanka Gastrofest, un succes

În perioada 2 – 3 septembrie s-a desfășurat prima ediție a celui mai mare – și poate chiar primul – festival gastronomic din județul Mureș, Lanka Gastrofest, un festival ce a îmbinat pasiunea pentru mâncarea delicioasă cu muzica și promovarea valorilor autohtone. Sloganul „Curios? Hai și gustă” a atras în prima zi o mulțime uriașă de oameni care s-au bucurat de muzică bună, de mâncare proaspătă, de dulciuri gustoase și, bineînțeles, de activități distractive, precum plimbarea cu caleașca sau pe cal, toboganul din baloți și multe ateliere pentru copii.

Vârful Dămieni din Valea Nirajului a găzduit frumosul festival creat de Lanka Transylvania al cărui partener gastronomic a fost Castelul Haller. Platoul amenajat a primit oamenii cu brațele deschise, punându-le la dispoziție magazine Lanka de unde să-și procure produsele firmei, târguri artizanale, expoziții de utilaje agricole, un labirint din baloți, tir cu arcul, dar și un parc-fermă cu câteva animale pe care copiii le-au îndrăgit. Terasele și locurile de relaxare au fost și ele nelipsite.

Sâmbătă, deschiderea oficială i-a adus pe scenă pe cei doi organizatori ai festivalului, Marton Szilárd și Szász Sándor, proprietar și co-proprietar ai firmei Lanka, care au vorbit despre motivația din spatele marelui festival.

„De unde și-a primit numele acest festival? Eu cred că nu a mai fost niciodată un gastrofestival ca acesta în zona noastră, în Valea Nirajului și, dacă totul va merge bine, va fi și al doilea, și al treilea, și al 21-lea – sperăm. Firma Lanka este visătorul, inițiatorul și implementatorul acestui festival pe care l-am organizat aici, pe domeniul comunei Hodoșa, toată lumea cunoscându-l drept Platoul Dămieni. Personal, m-am născut aici, aici încerc să-mi îmbunătățesc nu doar propria viață, ci și a altor oameni, încercând să aduc produsele noastre la fiecare masă pentru familii. De ce am făcut acest festival? Scopul nostru este ca cât mai mulți oameni să cunoască produsele, gusturile, obiceiurile și tradițiile din Valea Nirajului – un loc frumos, unde merită să stăm acasă și să muncim. Asta vrem să transmitem generațiilor următoare. Am creat festivalul pentru a demonstra că lucrurile mărețe pot fi realizate prin eforturi comune, pentru că ceea ce vedeți aici este îmbinarea cunoștințelor, experiențelor și a muncii multor oameni. Dorința mea este ca toată lumea să se întoarcă acasă cu o experiență grozavă.” a transmis fondatorul Lanka, Marton Szilárd.

Totodată, discursul lui Szász Sándor, co-fondator al firmei, a devoalat importanța promovării valorilor și afacerilor locale: „Sunt des întrebat: ce e Valea Nirajului? Pentru mine, Valea Nirajului reprezintă gusturi, rugăciuni și iubire. În primul și în primul rând, ne ghidăm după principiul conform căruia ne permitem să producem și să comercializăm produse pe care putem să le oferim cu încredere și acasă copiilor noștri. Valea Nirajului e casa mea; aici m-am născut, la fel ca părinții mei. Aici a prins rădăcini și Lanka – mai întâi în inimile noastre, apoi și în formă fizică. Scopul festivalului este de a populariza și de a plasa Valea Nirajului pe harta Transilvania și, desigur, de a promova produsele Lanka. Se poate și acasă!”

După oferirea de mulțumiri partenerilor cheie – Deliz, Genesis, Gabriella – au fost anunțate două produse noi ale firmei, care au trezit entuziasmul oamenilor prezenți pe platou, anume Kürtös Lanka și cârnații Lanka Gourmet.

Apoi pe scenă a urcat formația Póra Zoli & Stone Hill, al cărei nume provine dintr-un cartier târgumureșean, anume Dâmbul Pietros. În decursul zilei, au mai urmat Asociația De Dans Bekecs, Pittyes2es és Gyufa, Ábrám Tibor și Costi Dumitru.

Programul de duminică, 3 septembrie, a cuprins concertele lui Tamás Gábor și al Gențianei & Stereotonic.

Alexandra BORDAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE