FOTOREPORTAJ: „Zacusca de Artă” a bucurat din nou iubitorii de artă și cultură Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: „Zacusca de Artă” a bucurat din nou iubitorii de artă și cultură

Festivalul târgumureșean ”Zacusca de Artă” a umplut din nou, sâmbătă, 2 septembrie, Cetatea Medievală, de acorduri muzicale, de ateliere frumoase, de expoziții de artă și de – bineînțeles – deliciosul preparat, zacusca.

Festivalul aflat la cea de a VI-a ediție a adunat târgumureșenii care s-au bucurat de muzica live a artiștilor locali, dar și naționali, de teatru în aer liber și de workshop-uri, îmbinând armonios multiple sfere ale artei. Proiectul este co-finanțat de către Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș și a fost creat de organizația non-guvernamentală târgumureșeană Facem Altfel, care se ghidează după deviza „Hai să facem!”.

Începând cu ora 16.00, Cetatea Medievală a reprezentat locul de întâlnire al artizanilor locali cu expozițiile de pictură, desen, fotografie și sculptură și cu workshop-urile de realizat colaje, de mixat muzică și de șabloane, toate acestea având în fundal muzica discurilor de vinil și a scenelor amenajate.

Scena mică s-a bucurat, în deschidere, de prezența artiștilor locali precum trupa Văile, apoi Alex Cioată & Rareș Budileanu, urmați de un show de improvizație susținut de „Spioanele” Teatrului Național Târgu Mureș. În final, BobFolk a finalizat seria concertelor de pe scena mică. Cei prezenți au cântat alături de artiști și au râs alături de actorii teatrului, folosindu-se de păturile puse la dispoziție de voluntari pentru a se așeza în iarbă, găsindu-și un loc cât mai aproape de artiști. În miresemele festivalului Street Food, Cetatea Medievală a oferit celor prezenți și un program teatral susținut de Vibesz.

Începând cu ora 19.30 scena mare a devenit gazda Mădălinei Pavăl și a orchestrei sale, urmată de formația Byron. Lupii de Foc au încheiat seara în putere, oferindu-le târgumureșenilor un frumos spectacol, luminând întreaga cetate cu reprezentația lor.

Feedback-ul târgumureșenilor a devoalat meritele frumosului festival. „Organizatorii ne-au pregătit o varietate de activități prin intermediul cărora am descoperit artiști locali pe care de acum îi voi urmări cu drag. M-am reconectat cu vechi prieteni și sper din suflet că festivalul se va desfășura și anul viitor, fiindcă de abia îl aștept”, a transmis Alexandra.

„Îmi place enorm de mult. Să vezi atâția oameni stând pe iarbă, unii lângă alții, pentru câteva ore, bucurându-se împreună de artiști este de-a dreptul magic. Mi se pare frumos că se pune accentul pe artă – așa și trebuie”, a declarat Ioana.

Alexandra BORDAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE