Constatări DSP Mureş cu privire la suspiciunea de infecţie cu antrax Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1249 Vizualizări

Constatări DSP Mureş cu privire la suspiciunea de infecţie cu antrax

Într-un comunicat transmis presei, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a prezentat rezultatele verificărilor realizate ca urmare a suspiciunii de infecţie cu antrax de la finalul lunii august.

Potrivit datelor furnizate „din 3 persoane considerate suspecte, două au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureşi una la Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Examenul bacteriologic din fragmentul bioptic tegumentar prelevat la momentul respectiv, nu a confirmat infecţia cu Bacillus anthracis. Pentru investigaţii suplimentare au fost recoltate şi trimise probe biologice la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti, unde rezultatele examenului RT-PCR al fragmentului bioptic prelevat de la primele 2 cazuri suspecte au fostpozitive, confirmând prezenţa Bacillus anthracis. Examinările bacteriologice şi serologice au prezentat rezultat negativ.”

DSP a mai precizat că infecţia a fost una locală, la nivel tegumentar, fără diseminare sistemică şi că toate cele 3 persoane au fost externate cu stare clinică bună.

Citiţi aici detalii despre caz:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE