FOTOREPORTAJ. Ziua Forestierului sărbătorită pe Platforma IRUM Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 709 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. Ziua Forestierului sărbătorită pe Platforma IRUM

Asociația Forestierilor din România (ASFOR) a organizat vineri, 8 septembrie, pe Platforma IRUM Reghin, ediția 2023 a Zilelor Forestierului, eveniment care a coincis cu aniversarea a 70 de ani de la înființarea companiei IRUM Reghin.

Pe parcursul unei zile, organizatorii Zilei Forestierului au pregătit pentru cei aproximativ 1.200 de participanți momente festive, un tur al fabricii, expoziții și standuri de produse din lemn, demonstrații practice ale utilajelor forestiere și tradiționalul concurs național al fasonatorilor mecanici.

”În fiecare an, la 1 octombrie, ASFOR organizează Ziua Forestierului, cea mai importantă sărbătoare a breslei noastre. Dar anul acesta, pentru că una dintre cele mai importante companii românești împlinește 70 de ani de viață, vom organiza două zile de sărbătoare. La 8 septembrie 2023, la Reghin, vom petrece această primă Zi a Forestierului alături de cel mai important producător de utilaje forestiere din România – IRUM. Companie cu capital integral românesc”, a precizat Ciprian Muscă, președintele ASFOR.

”Așa cum am statuat la Ziua Forestierului de anul trecut, de la Poiana-Stampei, 1 octombrie este ziua oficială a breslei noastre. Vom fi la București, la Muzeul Țăranului Român și vom vorbi despre tradițiile românești legate de lemn și despre arta prelucrării lemnului. Nu dezvăluim acum toate surprizele pregătite, dar să fiți siguri că va fi un eveniment deosebit! Am spus anul trecut, la Poiana Stampei, că resursa umană, forestierul, o dată pierdută, nu mai poate fi recuperată, iar formarea unei noi generații poate dura zeci de ani. Dincolo de implicarea ASFOR în procesele de elaborare a politicilor publice din sectorul forestier, păstrarea identității noastre ca breaslă este extrem de importantă”, a mai punctat președintele ASFOR.

Text: Alex TOTH

Foto: Alin PETRE 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE