INTERVIU. Dansatorii Rareș Cojoc și Andreea Matei își consolidează locul 1 mondial la Bangkok Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

INTERVIU. Dansatorii Rareș Cojoc și Andreea Matei își consolidează locul 1 mondial la Bangkok

Perechea alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei a obținut locul 2 la King’s Cup Thailand Open, competiție de dans sportiv care s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână în capitala Thailandei, Bangkok. Grație acestui nou rezultat pozitiv, sportivul mureșean și perechea sa își consolidează poziția de lideri mondiali deținută în clasamentul întocmit de Federația Internațională de Dans Sportiv, la secțiunea Standard.

Reporter: Felicitări pentru rezultat! Cum a fost competiția din Thailanda, ce nivel valoric a avut?

Rareș Cojoc: E un concurs de mare tradiție aici în Thailanda, se numește ”Cupa Regelui” și este destul de exclusivist, având în vedere valoarea perechilor participante. Au participat și trei perechi care au evoluat și în finala Campionatului Mondial, adică locul 1, cu cu partenera mea de dans și locul 4, dar și alte perechi de mare valoare, care au evoluat în semifinala Campionatului Mondial, din Top 12 din ratingul mondial. Concursul a fost așadar foarte, foarte puternic și ne bucurăm de rezultatul obținut, dar și de faptul că ne-am păstrat poziția întâi în clasamentul mondial, dar și în clasamentul concursurilor din acest an.

Rep.: În cazul unui rezultat mai slab, poziția de lideri mondiali ar fi fost pereclitată?

R.C.: Nu.

Rep.: Practic, prin acest rezultat, v-ați consolidat locul numărul unu mondial.

R.C.: Exact. Orice punct câștigat în competiții ajută la consolidarea acestei poziții. Vom încerca să ne păstrăm această poziție și pe viitor, cât putem, să participăm la cât mai multe competiții internaționale de anvergură, unde să obținem rezultate bune. Ne străduim să rămânem acolo. Bineînțeles că nu e ușor, probabil că variații în clasament vor exista, dar până acum ne-a reușit destul de bine. Trebuie să ne concentrăm în continuare asupra muncii, asupra antrenamentelor, nu neaparat asupra poziției din rating, pentru că până la urmă munca te aduce acolo (în Topul mondial – n.a.).

Rep.: S-a schimbat ceva după ce ați devenit numărul 1 mondial, în ceea ce privește modul de abordare al antrenamentele și participarea la competiții? Se resimte vreo presiune suplimentară?

R.C.: Nu neaparat. Încercăm să facem abstracție de rezultate, încerc să fac de asemenea manieră încât rezultatele să nu îmi afecteze din niciun punct de vedere modul în care mă antrenez, încerc să dau dovadă de aceeași constanță așa cum reușesc de mulți ani, astfel încât rezultatele să nu îmi afecteze modul și metoda de antrenament. Doar prin modestie și multă muncă îți poți păstra locul 1 mondial.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE