FOTOREPORTAJ: Zilele comunei Chiheru de Jos, sărbătorite cu mare fast în mijlocul naturii Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 634 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Zilele comunei Chiheru de Jos, sărbătorite cu mare fast în mijlocul naturii

Duminică, 9 septembrie, locuitorii comunei Chiheru de jos s-au bucurat de momente artistice deosebite, de muzică bună, mâncare pe săturate, dar și de o expoziție de cabaline care a avut loc pe platoul din comuna Urisiu cu ocazia Zilelor comunei Chiheru de Jos. Printre invitații de onoare ai evenimentului s-au numărat profesorul de muzică Marcel Râmba împreună cu elevii săi, tinerii ansamblului Chiheru de jos, interpreta de muzică populară Marian Neag, dar și oficialități precum prefectul județului Mureș Ciprian Dobre și președintele Consiliului Județean Ferenc Péter.

Scena frumos împodobită din centrul platoului le-a fost gazdă tuturor interpreților de muzică populară și ansamblurilor care i-au încântat cu talentul lor pe cei prezenți la eveniment susținut duminică, 9 septembrie pe platoul din pădurea Urisiu. Zilele comunei Chiheru de jos au fost un prilej de bucurie pentru localnicii care s-au întâlnit, cu mic cu mare, să serbeze reușitele localității.

Maestrul Marcel Râmba, premiat cu titlul de „Cetățean de onoare al comunei Chiheru de jos”

Printre tinerii talentați care au urcat pe scena amenajată cu motive tradiționale s-au numărat și dansatorii ansamblului folcloric din comuna Chiheru de jos, copii ai satului care au fost primiți cu aplauze și urale de spectatori. Surpriza zilei a fost prezența profesorului de muzică Marcel Râmbă, un cunoscut muzician al zonei, care a destins atmosfera împreună cu elevii săi. De la mic la mare, talentații cântăreți i-au uimit pe localnici cu dexteritatea incredibilă cu care mânuiau viorile, tehnică învățată cu ajutorul profesorului lor drag. Interpretarea excepțională a întregii echipe nu a rămas trecută cu vederea de către conducerea comunei, profesorul Marcel Râmba fiind premiat cu titulatura de „Cetățean de onoare al comunei Chiheru de jos”, în semn de apreciere pentru anii de muncă depuși cu drag învățând generații întregi să mânuiască arcușul.

Avem un moment important pentru toți cetățenii comunei, dar în special pentru domnul Râmba. Maestrul a încântat localitatea noastră dar și satele aparținătoare la toate evenimentele importante . Domnul profesor Râmba a condus o formație de tineri din Chiheru și Urisiu, mulți dintre ei aflându-se chiar acum pe scenă alături de dumnealui, și i-a adus de la zero până la succes deosebit. Talentul cu care s-au prezentat astăzi tinerii aceștia aici, acum 15 ani nu exista, domnul profesor realizând de-a dreptul minuni când vine vorba despre muzică. Astfel că, astăzi îi conferim domnului profesor Marcel Râmba titlul de „Cetățean de onoare al comunei Chiheru de jos”. Mult succes în continuare și multă sănătate îi urăm profesorului drag, să poată duce mai departe și alte generații de tineri talentați și să îi ducă la nivelul cu care ne-a obișnuit până acum”, i-a urat edilul comunei Chiheru de jos maestrului Marcel Râmba.

Marcel Râmba premiat cu titlul de „Cetățean de onoare al comunei Chiheru de Jos”

A urmat pe scenă interpreta de muzică tradițională Maria Neag, originară din comuna Chiheru de Jos, căreia astăzi îi face cinste peste tot prin țară.

Artist popular din comuna Chiheru de Jos, Maria Neag

Inedită a fost prezența mai multor oficialități care au transmis numai cuvinte de laudă conducerii comunei și locuitorilor acesteia. Printre invitații politici s-au aflat viceprimarul comunei Chiheru de Jos, Suciu Vasile, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, șefa de Cabinet a Prefecturii, Mara Togănel, președintele Consiliului Județean Mureș, Ferenc Péter, primarul din localitatea Beica Moldovan Maria și viceprimarul Fabian Laszlo, edilul comunei Petelea, Sorin Pădurean, primarul comunei Gurghiu, Laurențiu Boier, primarul localității Hodac, Iacob Valentin și primarul din localitatea Eremitu, Magyari Péter.

Oficialitățile pe scena evenimentului

Avem prezența unor demnitari la nivel de județ la sărbătoarea noastră și nu putem spune altceva decât că ne bucurăm deosebit că se află astăzi alături de noi. Ne bucurăm de asemenea că îi avem alături de noi și pe vecinii noștri într-o zi în care îi sărbătorim pe locuitorii harnici ai comunei Chiheru de jos. Sperăm să ne menținem relația de prietenie și sprijin care s-a creat între noi, având în vedere că asemenea legături sunt mai importante chiar și decât legăturile dintre frați, căci, după cum prea bine știm, frații nu pot fi mereu alături de noi, însă vecinii, dată fiind proximitatea spațială, pot sări în ajutorul nostru ori de câte ori este nevoie”, a declarat primarul comunei Chiheru de Jos, gazda evenimentului, Pop Eremia.

Mesaje din partea oficialităților

Mă bucură faptul că pot să fiu prezent aici și îi mulțumesc domnului primar pentru invitație. Mă uit printre cei prezenți și pot spune cu mâna pe suflet că văd doar oameni muncitori și truditori, văd o comună mică dar cu suflet mare în care lucrurile se mișcă în direcția bună”, au fost cuvintele președintelui Consiliului Județean Mureș, Ferenc Péter.

(De la dreapta la stânga) Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, Primarul comunei Chiheru de Jos, Eremia Pop, Șeful de Cabinet al Prefecturii, Mara Togănel

Cuvântul a fost luat și de către prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, care a afirmat că întregul eveniment a fost o surpriză plăcută. „Pot spune că pentru mine, și cred că și pentru domnul primar Eremia, prima ediție a evenimentului a fost o reală surpriză. Surpriza a venit din partea dumneavoastră, dragi chihereni, pentru că v-ați unit și l-ați sprijinit pe edilul vostru. Răspunsul domnului primar la susținerea venită din partea localnicilor a fost unul cât se poate de frumos, scoțând în evidență ceea ce dumneavoastră faceți în fiecare zi, și anume, truda pământului cu ajutorul cailor. Chestiunea care a fost scoasă astăzi în evidență pentru mulți dintre dumneavoastră reprezintă un mod de viață, iar atunci când ceea ce faceți vă reprezintă cu siguranță va fi un succes. Un succes real sunt și reușitele primarului Eremia Pop și vă spun sincer că este unul dintre cei mai muncitori edili din județ, iar toate acestea le face pentru binele comunei și locuitorilor acesteia”, a afirmat prefectul județului Mureș.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE