Ministrul Energiei, declarație importantă despre proiectul Amenajării Hidroenergetice Răstolița Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 322 Vizualizări

Ministrul Energiei, declarație importantă despre proiectul Amenajării Hidroenergetice Răstolița

Ministrul Energiei din România, Sebastian Burduja, a declarat vineri, 22 septembrie, cu prilejul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Mureș, că susține finalizarea proiectului Amenajării Hidroenergetice Răstolița.

”Poziția mea este că proiectele începute în sectorul energetic trebuie terminate din două motive. Pe de o parte, pentru că discutăm de investiții de sute de milioane de euro din partea statului româ, bani deja cheltuiți. E valabil la Răstolița, e valabil la Dumitra pe Jiu, e valabil și undeva pe Siret, deci sunt multiple investiții începute și cu grad de finalizare foarte mare. Înțeleg că la Răstolița este undeva la peste 90%, poate chiar 95%. Bun, și atunci avem o investiție de 170 de milioane de euro la Răstolița deja cheltuiți. Pe de altă parte, discutăm de siguranța sistemului energetic, capacitățile hidro pot fi folosite inclusiv pentru echilibrarea sistemului, ceea ce România are nevoie disperată să facă”, a afirmat Sebastian Burduja.

”Ne dorim cât mai repede să parcurgem procedurile de mediu, suntem de acord că este ceea ce trebuie să facem, le vom parcurge așa cum cere legea și în cel mai scurt timp să putem finaliza (…) S-au încheiat negocierile între Hidroelectrica și Hidroconstrucția, respectiv Hidroserv, și ele vizează întreaga desfășurare a lucrărilor”, a adăugat ministrul Energiei din România.

Alex TOTH

Foto: Alin PETRE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE