Agricultura modernă pe înțelesul elevilor Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Agricultura modernă pe înțelesul elevilor

Adaptarea la noile cerințe este un aspect fundamental în ce privește dezvoltarea. Nu face excepție de la această regulă agricultura, domeniu unde noile tehnologii continuă să ridice nivelul de performanță. La fel se întâmplă și în cazul învățământului agricol, beneficiar al programului ”Creștem prin Educație Agricolă”.

Acesta pune la aceeași masă învățământul agricol cu noile tehnologii și mediul de business pentru a susține performanța profesorilor și managerilor din licee. De asemenea, sprijină liceele agricole pentru oferirea de programe educaționale relevante pentru economia locală, axate pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură și să creeze modele de bună practică care pot fi extinse la nivelul țării.

”Școala noastră, o poartă spre viitor”

În acest context, în anul școlar 2022-2023, Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” Reghin a beneficiat, în cadrul acestui program de finanțare, de două proiecte: ”Școala noastră, o poartă spre viitor” și ”Agricultura organică – Agricultura viitorului ”. Potrivit reprezentanților Liceului Tehnologic „Ioan Bojor”, activitățile proiectului ”Școala noastră, o poartă spre viitor” au avut scopul de a promova oferta educațională a Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor” pentru anul școlar 2023-2024 și de a îmbunătăți imaginea școlii în comunitatea locală și mediul agribusiness: campanii de promovare în școlile gimnaziale, ateliere de lucru la care au participat elevii de clasa a VIII-a, realizarea și distribuirea de materiale promoționale (pliante, afișe, brelocuri, calendare).

”Agricultura organică – Agricultura viitorului”

În ce privește proiectul ”Agricultura organică – Agricultura viitorului” a cuprins activități care au vizat Agricultura 4.0: adoptarea la clasă a pachetului educațional ”Călătorie către anul 2050”, format din 12 lecții despre Agricultura 4.0 și Agricultura durabilă; vizită de studiu la ferma ecologică Colina Farms din Băbuțiu, județul Cluj, unde elevii au descoperit principiile de funcționare a unei ferme ecologice; vizită de studiu la Appia Drones din Târgu Mureș, firmă care prestează servicii pentru agricultură cu ajutorul dronelor agricole (verificarea culturilor, managementul irigațiilor, inspectarea culturilor, pulverizarea aeriană).

„Rezultatele obținute în urma implementării acestor proiecte au fost numeroase, printre ele numărându-se: creșterea vizibilității liceului în comunitate, îmbunătățirea imaginii unității noastre școlare, atragerea unui număr mai mare de elevi spre calificările din domeniul agricol; dezvoltarea relațiilor de colaborare cu unitățile vizitate; realizarea planului de școlarizare pentru anul școlar 2023-2024 (trei clase de liceu zi, trei clase învățământ profesional, o clasă seral, o clasă postliceal); achiziționarea a 3 echipamente pentru experimente: stație meteo profesională cu afișaj LCD și aparate digitale pentru măsurat NPK și PH-ul solului cu tabele însoțitoare”, a precizat prof. Claudia-Nicoleta Negoiță directorul Liceului Tehnologic „Ioan Bojor”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE