Merită să vizitezi Sofia (Bulgaria) în 2024? Află chiar acum! Turism in Mures
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Merită să vizitezi Sofia (Bulgaria) în 2024? Află chiar acum!

Sofia merită vizitată pentru atracțiile sale istorice, culturale și naturale incredibile. Pasionații de arhitectură vor adora impunătoarea Catedrală Alexander Nevsky; iubitorii de natură – splendidul Munte Vitosha și Borisova Gradina; iar cei pasionați de cultură – varietatea de muzee și situri arheologice.

În acest articol, vei descoperi cele mai importante motive pentru care merită să vizitezi Sofia (Bulgaria) în 2023. Până la finalul ghidului, vei ști de ce ar trebui să călătorești în capitala Bulgariei.

1) Vizitează Sofia pentru atracțiile spectaculoase

Ruinele romane, izvoarele minerale și arhitectura în stil vienez te așteaptă în capitala Bulgariei. Aceste atracții spectaculoase sunt doar câteva dintre motivele pentru a vizita Sofia.

  • Ruinele romane antice – Sofia modernă este așezată pe rămășițele vechiului oraș Serdica. Ruinele romane care datează din secolele IV-VI împânzesc centrul orașului. Iar vestea bună este că te poți plimba gratuit în jurul lor. Găsește cele mai remarcabile situri arheologice din apropierea Monumentului Sfintei Sofia. În mod deosebit, luxosul Boutique Hotel Arena di Serdica găzduiește ruinele amfiteatrului Serdica, unul dintre cele mai mari din Imperiul Roman de Est.
  • Palatul Național al Culturii – Clădirea modernă găzduiește cel mai mare centru multifuncțional de conferințe și expoziții din sud-estul Europei. Palatul Național al Culturii (NDK) a fost inaugurat în 1981, cu ocazia celebrării celei de-a 1300-a aniversări a Bulgariei. NDK dispune de 13 săli și de o suprafață de expunere de 15.000 de metri pătrați (161.460 de metri pătrați), acoperind opt etaje și trei niveluri subterane. În jurul clădirii, poți admira fântânile, spațiile verzi, cafenele în aer liber și monumente interesante.
  • Izvoarele minerale calde din Sofia – Doar câteva capitale ale lumii se pot lăuda cu izvoare minerale calde. Sofia este una dintre ele. Poți găsi fântâni cu apă minerală în diverse locații din oraș. Cele mai renumite fântâni de apă potabilă se află în apropierea Băilor Minerale Centrale din Sofia.
  • Teatrul Național Ivan Vazov – Numit după cel mai important scriitor și poet bulgar, clădirea neoclasică de culoare roșie este una dintre cele mai impresionante structuri din Sofia. Este inima vieții culturale din capitala bulgară. În față, vei găsi o piață mare și o fântână spectaculoasă. Zona este înconjurată de fermecătoarea Grădină a orașului, care este un loc preferat de localnici și turiști.

2) Vizitează Sofia pentru diversele temple religioase

Bulgaria se mândrește cu diversitatea religioasă și cu toleranța populației sale. În Sofia, poți vizita templele aproape tuturor religiilor majore. Cufundă-te în istoria bogată a Sofiei explorând siturile sale religioase.

  • Catedrala Alexander Nevsky – Una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume și cea mai mare din Bulgaria, întruchipează stilul nou-bizantin. Construită în 1912, este cea mai faimoasă atracție pentru care Sofia este cunoscută. Dacă ajungi cu avionul, vei recunoaște din aer domurile iconice aurii. Interiorul prezintă tronuri ornamentate și stâlpi de marmură de diferite culori. Vizitează Muzeul Criptei lui Alexandru Nevski de sub catedrală, care găzduiește o colecție vastă de icoane ortodoxe și obiecte religioase.
  • Rotunda Sfântului Gheorghe – Ascunsă între Președinție, Ministerul Educației și Sofia Hotel Balkan, veți găsi cea mai veche biserică din Sofia și una dintre cele mai vechi din Europa. Rotonda Sfântului Gheorghe, cu cărămizi roșii, a fost construită în secolul al IV-lea. După ce vizitezi biserica, te poți plimba pe rămășițele unei străzi romane și pe clădirile rezidențiale care o înconjoară.
  • Sinagoga din Sofia – Această clădire impresionantă din centrul orașului este cea mai mare sinagogă sefardă din Europa. Este, de asemenea, a doua cea mai mare sinagogă de pe continent, după Sinagoga din strada Dohány din Budapesta. Sinagoga din Sofia reprezintă stilul arhitectural al romantismului național bulgar. A fost ridicată la începutul secolului al XX-lea.
  • Moscheea Banya Bashi – Arhitectul Kodja Mimar Sinan, care a lucrat la cele mai faimoase moschei din Imperiul Otoman, a proiectat și Moscheea Banya Bashi. Moscheea centrală din Sofia a fost inițial o parte a unui complex de băi mai mare. Acesta este motivul numelui său: „banya” se traduce prin baie. În interiorul moscheii, poți admira decorațiuni florale complicate și inscripții creative ale Coranului.

3) Vizitează Sofia pentru parcurile și munții impresionanți

Dacă îți place să petreci timp în aer liber, ar trebui să vizitezi Sofia pentru abundența de spații verzi și trasee de drumeție. La fel ca Londra, care este desemnată ca fiind o pădure, Sofia se mândrește cu parcuri vaste. Pe lângă acestea, mai mulți munți înconjoară capitala bulgară. Mai jos, vei găsi cele mai superbe parcuri și munți din Sofia.

  • Muntele Vitosha – Cel mai înalt munte care înconjoară Sofia este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale capitalei. Apropierea Vitosha de centrul orașului îl face ușor accesibil cu mașina. Însă, nu uita că pentru a utiliza drumurile expres și autostrăzile, ai nevoie de o vinietă valabilă. Poți să cumperi vigneta pentru Bulgaria pe Vignettebulgaria.com. Procesul de achiziție este simplu și rapid. Trebuie doar să furnizezi anumite detaliile legate de vehicul și de călătorie (perioada). După efectuarea plății, vigneta îți va fi trimisă prin e-mail și astfel nu mai trebuie să te stresezi cu statul la coadă la punctele de trecere și cu obișnuita birocrație.
  • Cascada Boyana – Dacă plănuiți să vizitați Biserica Boyana, vă sugerăm să faceți apoi o drumeție la Cascada Boyana. Este cea mai înaltă cascadă din Muntele Vitosha. Veți ajunge la cataractele sale mărețe în aproximativ o oră pe jos. Atenție, că drumeția este destul de abruptă. Cu toate acestea, panorama uluitoare a Sofiei și cascadele de 82 de picioare (25 m) merită sudoarea.
  • Parcul Vrana – Grădina a aparținut domeniului regal al regilor bulgari Ferdinand I și Boris III. Fiul acestuia din urmă, Simeon Saxe-Coburg-Gotha, a donat parcul municipalității din Sofia. Parcul Vrana este o operă impresionantă de artă peisagistică, care datează de la începutul secolului al XX-lea. Se află la periferia Sofiei, la aproximativ 11 km de centrul orașului. Îl poți vizita la sfârșit de săptămână și în zilele de sărbători oficiale.

Merită să vizitezi Sofia? Acum știi răspunsul!

Iată 3 motive principale, deși sunt mult mai multe, pentru care merită să vizitezi Sofia.

Capitala bulgară seduce prin bogatul său patrimoniu istoric, colecțiile de artă deosebite, oportunitățile incredibile de shopping și delicatesele care îți lasă gura apă.

În plus, este locul perfect pentru a întineri prin explorarea izvoarelor minerale, a parcurilor luxuriante și a munților care taie respirația.

Așadar, dacă te-ai întrebat de ce ar trebui să vizitezi Sofia, punem pariu că ai găsit deja răspunsul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE