O elevă exemplară din Târnăveni s-a stins subit din viață, după ce ar fi ingerat prea multe medicamente Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10274 Vizualizări

O elevă exemplară din Târnăveni s-a stins subit din viață, după ce ar fi ingerat prea multe medicamente

O elevă de clasa a XI-a din localitatea Târnăveni, județul Mureș, s-a stins din viață miercuri, 4 octombrie, după ce a fost transportată de urgență la Spitalul din Târgu Mureș. Conform apropiaților, tânăra nu prezenta nicio problemă de sănătate gravă. Se speculează faptul că, eleva ar fi luat o doză mai mare de medicamente față de cea prescrisă de medic, chiar înainte ca starea sa de sănătate să se degradeze.

Eliza Tușinean, o elevă în vârstă de 17 ani de la cel mai bun liceu din Târnăveni, a murit subit miercuri seara, după ce a anunțat-o pe mama sa, cu o zi înainte, că nu se simte bine. Speriată de starea de sănătate a fetei sale, mama tinerei a chemat ambulanța, Eliza Tușinean fiind transportată la spitalul municipal din Târnăveni, acolo unde lucrurile s-au agravat iremediabil. După ce a fost stabilizată de către medicii din Târnăveni, eleva a fost trimisă la Târgu Mureș, unde, după mai puțin de 24 de ore s-a stins din viață.

Pe mai multe site-uri media se vehiculează informația conform căreia tânăra ar fi avut probleme cu tensiunea arterială și urma un tratament pentru hipertensiune arterială. Astfel că, cu puțin timp înainte ca starea ei de sănătate să se agraveze, aceasta ar fi luat o cantitate mai mare de medicamente decât cea prescrisă.

La data de 4 octombrie 2023, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Târnaveni au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa a decedat după ce a fost transportată la spital. Pe corpul acesteia nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul acesteia”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Aurica Mate-Sabău.

Mesaj de rămas bun din partea profesorilor și colegilor

Eliza Tușinean era cunoscută drept o elevă silitoare, cu o medie de peste 9,95, începând anul acesta cursurile clasei a XI-a în cadrul Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni, la secția Filologie, profil uman. „Era o elevă foarte bună și la învățătură și la suflet. Toată lumea este în stare de șoc”, a transmis dirigintele tinerei, profesorul Dan Sergiu, potrivit click.ro.

După ce s-a făcut anunțul trecerii în neființă a tinerei, conducerea liceului a publicat un mesaj „in memoriam” pe pagina oficială de Facebook a liceului.

Eliza Tușinean, Lizu, cum îi spunea toată lumea, învăța la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnâveni, fiind în clasa a XI-D. Din păcate, azi, 4 octombrie 2023, a plecat spre o altă lume. Despre ea am putea să vă spunem mai multe, cum ar fi vorbele de rămas bun ale profesorilor, ale prietenilor și ale colegilor. Eliza era o fată talentată. Nu era frumoasă, era foarte frumoasă! Era inteligentă și avea un vocabular bine dezvoltat. La fiecare oră avea doar 10. Era conștiincioasă și mai ales talentată. A participat din clasa a șasea la tot felul de olimpiade: de engleză, de română. Țin minte la spectacolul din 24 ianuarie, nu am remarcat-o doar eu. Mereu a fost remarcată de toți. A remarcat-o până și inspectorul, care a văzut-o atunci, pentru prima dată! Îmi spunea: Fata asta se va duce la actorie! Are o dicție și un talent de invidiat!. Nici nu-mi vine să cred, i-am predat numai jumătate de an, dar tare dragă mi-a fost. Cât i-am predat eu, stătea în prima bancă. Nici nu mi-aș fi putut imagina. Zâmbea, părea fericită. Ne mai aducem aminte și ziua de 15 ianuarie 2023, Ziua Culturii Naționale și, totodată, 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Prin străfundurile gândirii s-a strecurat pronunția Elizei, care a recitat poezia „De ce să mori tu?” de Mihai Eminescu, poezie care, din păcate, i-a fost predestinată”, se arată în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: Facebook – Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE