Străzi din Pogăceaua, asfaltate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 364 Vizualizări

Străzi din Pogăceaua, asfaltate

Conducerea Primăriei Comunei Pogăceaua a atribuit, în data de 22 septembrie 2023, societății Drumuri și Poduri Mureș SRL Târgu Mureș, un contract în valoare de 6.098.727 de lei, fără TVA, pentru obiectivul de investiție ”Asfaltare străzi și îmbunătățirea infrastructurii locale în comuna Pogăceaua, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Florin Cristian Ștefan, primarul comunei Pogăceaua, proiectul prevede reabilitarea a 6,289 de kilometri de străzi din satul Văleni (1,535 de kilometri), respectiv din satul Pogăceaua (4.754 de kilometri).

”Pe străzile care fac obiectul prezentei documentații partea carosabilă prezintă o stare avansată de degradare, având mai multe cauze: lipsa unei întrețineri periodice (modernizare, reabilitare), lipsa asigurării scurgerii apelor de pe carosabil, executarea de intervenții locale fără refacerea fundației străzii. Se observă o lipsă de întreținere curentă în timp, care a accentuat starea de degradare și a afectat gradul de siguranță în circulația auto. Accesele sunt realizate în moduri diferite și din materiale diferite, fără să țină cont de funcționalitatea șanțurilor, ceea ce a contribuit și mai mult la degradarea infrastructurii existente. Luând în considerare deficiențele constatate administratorul căilor de circulație publică a decis ca o necesitate urgentă modernizarea infrastructurii rutiere. Realizarea obiectivului de investiții propus va soluționa deficiențele constatate, ceea ce va conduce la creșterea siguranței și a confortului circulației auto”, se menționează în documentul citat.

Investiția este finanțată prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, iar durata contractului va fi de 12 luni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE