VIDEO: Carpodrom Transilvania, oază de relaxare pentru împătimiții pescuitului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 538 Vizualizări

VIDEO: Carpodrom Transilvania, oază de relaxare pentru împătimiții pescuitului

Într-o lume tot mai plină de stres și griji, un refugiu pentru a scăpa de agitația urbană, cu precădere o partidă de pescuit este oricând binevenită. În acest sens, la o aruncătură de băț de Reghin, chiar și de Târgu Mureș, se află lacul Carpodrom Transilvania, situat între Păingeni, comuna Glodeni, și drumul ce duce spre Băla, ca să fim mai exacți, loc unde plăcerea de a te relaxa în compania pescuitului atinge cote maxime. Am vizitat acest loc minunat, întâmpinați fiind chiar de administratorul lacului, Radu Apăfăian.

„Suntem pe lacul Carpodrom Transilvania, lac deschis în anul 2021 destinat pescuitului sportiv de tip catch & release (prinde și eliberează). Lacul se întinde pe o suprafață de 9 hectare, adâncimea medie fiind undeva la 1,5 metri. Sunt disponibile 10 cabane și 10 standuri fără căsuță pentru pescuit. Este un lac deschis relativ recent, despre care îți poți face o imagine de ansamblu doar aruncând o privire și te poți rapid convinge de frumusețea lui și a întregului peisaj existent aici”, ne-a declarat Radu Apăfăian.

Ofertă bogată pentru pescari

Potrivit acestuia, lacul beneficiază de o populație considerabilă de crap Amur, dar și alte specii. „Există aici foarte mult șalău și știucă, în special pentru împătimiții pescuitului la spinning. Acesta reprezintă o destinație de vis pentru mulți pescari. La pescuitul la spinning avem pescari care au prins 40 de șalăi în două ore, ca să vă dați seama de numărul mare de șalăi existent în lac”, a explicat Radu Apăfăian.

Cel mai bun remediu împotriva stresului

„Din punctul meu de vedere e clar că acest loc e cel cel mai benefic pentru o evadare, o supapă la stresul existent care devine tot mai mare. De aceea, o ieșire pe lac la pescuit este extrem de binevenită. Aici conectarea cu natura este garantată în totalitate. Practic, în acest mod se relaxează oamenii de mii de ani”, a menționat administratorul Carpodrom Transilvania.

Pentru cei care doresc să se bucure de o partidă de pescuit există și un regulament de care trebuie să țină seamă. Se pescuiește exclusiv catch & release, reținerea oricărui pește este strict interzisă sub orice formă, ocuparea standurilor se face doar pe bază de rezervare, fiind doar câteva din măsurile ce trebuiesc respectate. Ca și tarife, taxa de zi pescuit pentru standurile fără căsuțe, între orele 7.00 – 19.00 este 50 de lei, respectiv taxa de noapte între orele 19.00 – 7.00 este 50 de lei, iar taxa de pescuit pentru standurile cu căsuțe este de 150 de lei pentru 24 de ore, căsuța fiind inclusă în preț.

„Oamenii care doresc să vină la lacul Carpodrom Transilvania trebuie să intre pe site-ul nostru, www.carpodromtransilvania.ro, unde pot face o rezervare în prealabil după care, în data în care și-au făcut rezervarea, se pot prezenta pe lac și pot începe partida de pescuit. Pentru pescuitul la spinning nu e nevoie de rezervare, doar se se achită taxa de 50 de lei pe zi și se poate pescui oricând și la orice oră”, a precizat Radu Apăfăian, adminsitratorul lacului Carpodrom Transilvania.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE