Câștigătorii Festivalului „Mureș, dorurile tale” Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 967 Vizualizări

Câștigătorii Festivalului „Mureș, dorurile tale”

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu  Primăria Municipiului Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin a  organizat Festivalul-concurs național de interpretare a cântecului popular “Mureș, dorurile  tale…”. Manifestarea culturală contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor  interpreți amatori, soliști de muzică populară din țară, la stimularea interesului publicului pentru  receptarea creațiilor folclorice autentice având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic  și a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice de une provin concurenții.

Concursul s-a desfăşurat în data de 25 octombrie 2023, de la ora 17 00 la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin sub forma unui spectacol cu publicul. Gala Laureaților și Festivitatea de premiere au avut loc în data de 26 octombrie 2023, la Casa  Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin, de la ora 17.

Câștigătorii ediției cu numărul 11 a Festivalului-concurs național de interpretare a cântecului popular „Mureș, dorurile tale…” sunt

Trofeul Festivalului – Poienar Maximiliana -județul Alba

Locul I – Maier Valentina Carina -județul Mureș

Locul II – Stuparu Mara – județul Mureș

Locul III – Mihuț Casian Marian -județul Bihor

 Mențiune I – Lăcătuș Anamaria – județul Vrancea

 Mențiune II – Tișe Diana -județul Mureș

Din juriu au făcut parte președintele comisiei de jurizare Ciprian Istrate, artista consacrat al muzicii populare, Dorel Cosma, președintele Uniunii Mondiale de Folclor IGF, Grozav Diana Sabina, director al Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș și Delia Stoian Irimie, conferențiar universitar doctor la Academia Națională de Muzică“ Gheroghe Dima“ din Cluj-Napoca.

În cele două zile de festival au urcat pe scena Casei Municipale de Cultură “Eugen Nicoară”artiști consacrați ai muzii populare care au bucurat publicul iubitor de folclor, Sava Negrean Brudașcu, Mihaela și Ciprian Istrate, Ioan Dordoi, Anca Branea, Felix Gălan, Cristian Fodor, Cristian Țăran, Alina Pinca Vintilă, Petronela Butnariu și Ana Maria Cucuoș. Acompaniamentul orchestral a fost asigurat de Ansamblul Artistic „Rapsodia Călimanilor” din Toplița, dirijată de maestrul Bodor Lorant. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE