Locuințe pentru specialiștii din Acățari Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 218 Vizualizări

Locuințe pentru specialiștii din Acățari

Conducerea Primăriei Comunei Acățari, instituție condusă de către primarul Osváth Csaba, a atribuit, în data de 3 octombrie 2023, societății D&D Instal SRL Târgu Mureș, un contract în valoare de 2.318.523 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție ”Construire locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ din comuna Acățari”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către primarul comunei Acățari, investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Investiția I.2 – Construirea de locuințe pentru tineri/ locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, conform Contractului de finanțare nr. 438030/7 decembrie 2022, și va fi amplasată pe un teren aflat în localitatea Roteni nr. 71/A, cu o suprafață utilă de 450,4 de metri pătrați, aflat în proprietatea privată a Comunei Acățari.

Clădire nZEB plus, cu șase apartamente

Viitoarea clădire va avea regimul de înălțime parter plus etaj și va cuprinde șase apartamente: trei la parter și trei la etaj, fiecare dintre acestea urmând să aibă o suprafață utilă cuprinsă între 63,26 metri pătrați și 70,55 metri pătrați.

”Investiția propusă vizează construirea de clădiri noi eficiente din punct de vedere energetic, de tip ”Construirea de locuințe nZEB plus – proiect propriu” în localitatea Roteni. Clădirile vor fi conforme cu ținta privind atingerea pragului de minim 20% consum primar de energie, în comparație cu cerințele privind construcțiile NZEB, stipulate în reglementările naționale, reflectate în certificatele de performanță energetică. În ceea ce privește efectele directe, în cadrul procesului de construcție a investiției se vor utiliza materiale și practici care nu vor conduce la o creștere semnificativă de emisii în aer. Se va avea în vedere asigurarea unui nivel ridicat de etanșeitate la aer a clădirii, atât prin montarea adecvată a tâmplăriei termoizolante în anvelopa clădirii, cât și prin aplicarea de tehnologii adecvate de reducere a permeabilității la aer a elementelor de anvelopă opace și asigurarea continuității stratului etanș la nivelul anvelopei clădirii”, se menționează în documentul citat.

Durata contractului este de 20 de luni.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE