VIDEO: ”Sound Craft Music & Art Festival”. Regal muzical la Reghin Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 232 Vizualizări

VIDEO: ”Sound Craft Music & Art Festival”. Regal muzical la Reghin

Seara de gală din cadrul celei de a treia ediții ”Sound Craft Music & Art Festival” organizat la Reghin de către Asociația Artiștilor Lutieri din România (AALR)  în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Reghin a adus marți, 31 octombrie pe scena Casei Municipale de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” un regal muzical cu totul special. Caracterul special a fost dat de instrumentele fabricate  la Reghin, puse în valoare de soliști de primă mână din peisajul muzical românesc.

„Într-o atmosferă unică și impresionantă, acest festival aduce împreună artiști remarcabili și interpreți de renume național și internațional pentru a oferi momente morabile și pentru a încânta publicul cu frumusețea muzicii clasice. Traversăm o perioadă foarte complicată în care pacea și întregul climat de securitate la nivel global sunt amenințate de conflicte. Europa se confruntă cu o criză fără precedent, cea mai mare după cel De-al Doilea Război Mondial ca urmare a agresiunii militare brutale și ilegale  a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în timp ce atacul terorist șocant și reprobabil din 7 octombrie împotriva statului Israel riscă să destabilizeze complet Orientul Mijlociu pe termen lung. Avem nevoie de acțiuni, de gesturi și evenimente pozitive. La noi este pace, putem merge pe stradă fără zgomote de sirene, fără flăcări și fără fum. Este o mare binecuvântare! Să ne bucurăm așadar împreună de acest eveniment. Avem nevoie de frumos!”, a fost mesajul primarului Márk Endre transmis audienței de Imola Grama, purtător de cuvânt al Primăriei Reghin, moment care a deschis concertul de gală din cadrul „Sound Craft Music & Art Festival”.

Primii care au urcat pe scemă au fost elevii Secției de Muzică și Arte Plastice din cadrul Școlii Gimnaziale „Augustin Maior”, Banga David Kisztian, Ratz Elisa Ruth și Ianko Regina Gizella care au încântat publicul cu pagini muzicale din creația compozitorilor W. A. Mozart – Concertul pentru vioară și orchestra în Sol major, J. S. Bach- Partita No.2 (Allemande) și Vittorio Monti – Czardas. 

Cei 7 magnifici

Concertul  ”Sound Craft Music&Art Festival” din acest an a adus pe scenă 7 muzicieni desăvârșiți, 7 magnici în ale muzicii care au oferit publicului prezent un regal muzical, fără absolut nicio exagerare.

Au dat valoare instrumenrelor de Reghin violoniștii Rafael Butaru, concertmaestru al Filarmonicii George Enescu din București,  Radu Dunca, concertmaestru al Operei Naționale din București, pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrei Naționale Radio și al Filarmonicii din Brașov, violiștii Adrian Vasile, instrumentist al Filarmonicii din Brașov, Cătălina Filipescu din cadrul Operei Naționale și violonceliștii Răzvan Suma, solist al Orchestei Naționale Radio și Ella Bokor, organizator principal al CellEAST Festival și cadru didactic asociat  la Catedra de muzică de camera a Universității Naționale de Muzică București care au oferit publicului un regal muzical compus din lucrări semnate C. A. de Beriot – Grand Duo nr. 1 (Rafale Butaru, Radu Dunca), W. A. Mozart – Duo nr. 1, partea a II-a (Rafael Butaru, Cătălina Filipescu), partea a III-a (Rafael Butaru, Adrian Vasile), F. Dotzauer – Variațiuni pe tema ”La ci darem la mano” de W. A. Mozart (Răzvan Suma, Ella Bokor), F. Elgar – Salut d’Amour – achron – Hebrew Melody (Radu Dunca, Horia Mihail) și J. Hubay – Hejre Katy (Rafael Butaru, Horia Mihail).

Partea doua a recitalului a cuprins compozițiile semnate A. Dvorak – Cvintet cu pian în La major, părțile I și III (Rafael Butaru, Radu Dunca, Adrian Vasile, Răzvan Suma, Horia Mihail) și J. Brahms – Sextet nr. 2, op. 36 în Sol major, părțile I și IV ( Rafael Butaru, Radu Dunca, Adrian Vasile, Cătălina Filipescu, Răzvan Suma, Ella Bokor).

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE