VIDEO: Călătorie magică spre suflet Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

VIDEO: Călătorie magică spre suflet

Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” a găzduit sâmbătă, 28 octombrie, conferința interactivă ”Îngerul meu, Gabriel – O călătorie magică spre suflet, prin Hipnoterapie”, susținută de jurnalista Maria-Dorina Matiș, eveniment inclus în cadrul Zilelor Culturii Reghinene.

„Sunt jurnalist de profesie, iar din anul 2017 practic hipnoterapia. După ce am obținut licența în hipnoterapie, am început să practic, iar aproape în fiecare săptămână am lucrat cu cel puțin două, trei sau chiar cinci persoane. Așa s-a născut cartea „Îngerul meu, Gabriel. Ghid de vindecare a suferințelor determinate de despărțiri”, pe am lansat-o toamna trecută la Târgu Mureș. Am venit la Reghin nu să prezint neapărat o carte, ci mai degrabă metodele de hipnoterapie pe care le-am abordat cu persoanele care au devenit eroii acestei cărți”, a fost introducerea făcută de Maria-Dorina Matiș.

”Ce este hipnoterapia?”, ”Cum funcționează hipnoza?”, au fost întrebări care și-au găsit răspuns în cadrul conferinței susținute de Maria-Dorina Matiș.

„Hipnoza este o stare naturală care poate produce niveluri extraordinare de relaxare ale corpului, minții și emoțiilor. Poate transcende nivelul critic analitic al minții și poate facilita acceptarea sugestiilor. De asemenea, hipnoza poate duce la obținerea de informații utile la nivel subconștient și supraconștient. Ce facem noi prin hipnoză? În momentul în care mintea noastră nu mai blochează comunicarea cu sinele nostru divin, putem afla informații prin supraconștient. Asta se numește o comunicare cu nivelurile superioare, o accesare a nivelurilor superioare ale conștiinței. Hipnoza și hitnoterapia nu fac altceva decât să acceseze resursele personale ale persoanei respective, ale omului”, a precizat Maria-Dorina Matiș.

Ce pot experimenta oamenii prin hipnoză? La ce folosește?

„O stare de relaxare foarte profundă, de liniște, de pace și în general o stare foarte, foarte plăcută. Ea ajută la deblocarea unor traume care provoacă anxietate, depresii, fobii, frici, etc. De asemenea, ajută la dezvoltarea unor abilități intelectuale, artistice, sportive. Ajută în ce privește managementul greutății, renunțarea la adicții, vindecare unor stări emoționale. Hipnoza dezvoltă o gândire pozitivă, sentimente plăcute, transformă gândurile nedorite negative, precum și comportamentele și obiceiurile nesănătoase. De asemenea, eliberarea de tot felul de convingeri, de crezuri din acestea restrictive și bazate pe negativitate. Hipnoza este stare naturală în care intrăm în fiecare zi de câteva ori, iar ceea ce ați văzut în filmele la de Hollywood e doar spectacol. Trebuie să vă mai spun că hipnoza nu este magie, este o stare foarte profundă de relaxare în care partea subconștientă a noastră se relaxează, iar noi putem accesa astfel subconștientul, acea parte a minții noastre în care sunt stocate toate traumele. Putem afla astfel informații prețioase care să ne ajute în creșterea noastră personală. Hipnoza vă pot spune că e ca un vis în care subconștientul comunică cu noi, ne arată prin diverse metafore de multe ori aspecte la care să ne concentrăm pentru a ne înțelege mai bine viața”, a spus Dorina-Maria Matiș, care și-a încheiat conferința cu o demonstrație practică de hipnoterapie, respectiv o relaxare progresivă cu lumină. „Este o tehnică extraordinară folosită în meditație pe care o puteți folosi ori de câte ori doriți să vă liniștiți”, a mai spus Dorina-Maria Matiș.

Călătoria continuă

Revenind la titlul conferinței, călătoria Mariei-Dorinei Matiș nu se oprește doar la „Îngerul meu, Gabriel”, ea continuă frumos, deoarece la orizont se întrevede un nou volum, cu noi și interesante abordări ale autoarei. „Călătoria mea se îndreaptă spre următoarea carte care se va numi „Am primit un înger”. Această carte la care lucrez deja va aborda foarte adânc problematica a ceea ce se întâmplă cu sufletul după ce corpul fizic moare”, a spus Dorina-Maria Matiș.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE