Continuă protestele la Târgu Mureș.  Angajații AJPIS, AJOFM și ITM Mureș își cer drepturile Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 525 Vizualizări

Continuă protestele la Târgu Mureș.  Angajații AJPIS, AJOFM și ITM Mureș își cer drepturile

Angajații a trei instituții din județul Mureș, aflate în subordinea Ministerului Muncii, au ieșit și astăzi, marți, 21 noiembrie, în stradă, după ce joi, 16  noiembrie, au pornit un protest spontan prin care își cer drepturile. Personalul Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, a ieșit și astăzi în fața clădirii din centrul municipiului Târgu Mureș în semn de protest față de „inegalitățile salariale”.

Protestul a durat o oră, începând cu ora 10:00 și până la ora 11:00, sistându-se activitatea din cele trei instituții. Desfășurat sub sloganul „Este timpul pentru schimbare!”, protestul are ca principală revendicare majorarea salariilor a început încă de joi, 16 noiembrie, atunci când angajații au ieșit în stradă pentru a-și dezvălui nemulțumirile legate de faptul că nu au fost incluşi la majorările de salarii aprobate de Parlament, la fel ca angajaţii din Casele de Asigurări de Sănătate.

„Pe lângă nemulțumirile de ordin financiar care se văd, se văd și în presă cum sunt vehiculate salariile de la ANAF și Casa de Asigurări de Sănătate, noi facem parte dintr-o familie conațională, nu cred că este moral să fie o diferență așa de mare de salarii. Nu este doar problema salarizării, avem și probleme legate de personalul prea puțin, dotări, aplicații. Suntem un minister mamut, care ne ocupăm de foarte mulți beneficiari, nu cred că suntem un minister de care să nu se țină cont. Nu țin minte când s-au făcut la noi concursuri de angajare, după pandemie sigur nu au fost. În timpul protestului, activitatea noastră continuă, prin rotație”, a menționat Mircea Popovici, membru de sindicat în Ministerul Muncii, joi, în cadrul primei zile de protest.

„Salarizarea noastră este pe ultimul nivel”

Protestanții solicită respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali, fără discriminare, o remunerare corectă, o evaluare justă a salariilor în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate, asigurarea unui mediu de lucru sănătos și resurse suficiente pentru desfășurarea activității în mod eficient și un personal adecvat, suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate.

Protestul de astăzi este generat de o perioadă mai lungă de indiferență față de instituția AJPIS, de o atitudine discriminatorie, denigrare instiuțională, din păcate. Este foarte puțin personal, volum de muncă din ce în ce mai mare, există concedii de odihnă neefectuate din anul 2022, se acordă sarcini suplimentare, salarizarea noastră este pe ultimul nivel, toate aceste probleme duc la o nemulțumire totală a angajaților. Ceea ce ne dorim este un mecanism echitabil, o renumerare corectă, condiții de muncă adecvate, personal adecvat. În sistemul bugetar nu este există o instituție mai importantă decât alta, sunt niște mecanisme, niște rotițe care se învârt în aceeași direcție. Una fără cealaltă nu poate funcționa, fiecare minister e important, fiecare om e important”, a spune Maier Nicușor AJPIS, membru sindicat AJPIS Mureș.

Protestele vor continua și pe parcursul acestei săptămâni, până vocile lor vor fi auzite.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE