Exproprieri aprobate pentru Autostrada A8 – porțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2175 Vizualizări

Exproprieri aprobate pentru Autostrada A8 – porțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Târgu Mureş – Târgu-Neamţ – secţiunea I: Târgu Mureş – Miercurea Nirajului, km 0+ 000 – km 22 + 000 şi legătura la Autostrada A3 (2,4 kilometri).

Actul normativ aprobă suma necesară pentru plata despăgubirilor, circa 13,89 milioane lei, pentru un număr de 1.193 de imobile, în suprafață totală de circa 3,4 milioane de metri pătrați, aflate pe amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național.

”Autostrada A8 este cuprinsă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, aprobat de Parlamentul României, finanțarea urmând a fi asigurată prin PNRR – tronsoanele I și III – și prin Programul Operațional Transport 2021-2027 – tronsonul II. În ce mă priveşte, am participat la mai multe discuţii legate de A8 şi am colaborat la bunul mers al lucrurilor, atât în județul Mureș, cât și în Harghita, dar și prin legislația adoptată în această perioadă pentru deblocarea unor situații apărute. Îi felicit pe colegii mei de la Transporturi şi îi asigur că pot conta şi de acum înainte pe sprijinul meu. A8 este autostrada care, de facto, va desăvârşi, din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, Marea Unire de la 1918”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Dumitrița Gliga.

Conform Hotărârii de Guvern, fondurile necesare plății despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, iar realizarea proiectului revine Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE