Home / Religie / Ajunul Sfântului Ierarh Nicolae la biserica Adormirea Maicii Domnului

Ajunul Sfântului Ierarh Nicolae la biserica Adormirea Maicii Domnului

Distribuie

Peste 80 de copii din municipiul Târgu Mureș s-au reunit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiu, pentru a celebra ajunul celei mai iubite și așteptate sărbători – a Sfântului Ierarh Nicolae, marți, 5 decembrie 2023, la ceas de seară. Micii creștini, însoțiți de cadre didactice, părinți și bunici, au participat la slujba Vecerniei Mari oficiate în cinstea Sfântului lor favorit, în cadrul căreia au rostit rugăciunea Domnească, după care împreună cu părintele Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, au discutat despre viața Sfântului Nicolae. Pornind de la povestea „Ghetele ucenicului” de Veronica Iani, au fost amintite principalele minuni săvârșite de Sfântul Nicolae cu copiii și tinerii.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, cu multă emoție, bucurie și pricepere, copiii au împodobit bradul din biserică, iar apoi au intonat un frumos buchet de colinde tradiționale închinate Slăvitului praznic al Nașterii Domnului, după care împreună am conturat versurile unei poezii ce sintetizează principalele activități ale serii

Activitatea este un concept al Structurii de tineret pentru județul Mureș din cadrul Departamentului de tineret și Biroului de cateheză al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei și face parte din parteneriatul Școală – Biserică, fiind realizat în colaborare cu cadre didactice ce provin de la unități școlare din Târgu Mureș și din împrejurimi: prof. Carmen Nicoară (director), de la Școala Gimnazială Petelea, prof. Ciprian Fărcaș de la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș, doamnele prof. înv. primar Dorina Pop, Angela Cătană și Roxana Ogleja, de la Grădinița „Paradisul Copilăriei” din Târgu Mureș, respectiv Ana Maria Fărcaș de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescuˮ din Târgu Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.