Dorin Florea, despre bradul din centrul orașului: „Acest oraş nu trebuie să devină experimentul nimănui” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10735 Vizualizări

Dorin Florea, despre bradul din centrul orașului: „Acest oraş nu trebuie să devină experimentul nimănui”

Fostul primar din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a reacţionat, miercuri, 6 decembrie, la scandalul legat de amplasarea bradului nonconformist, format din fulare croşetate, din centrul municipiului de către o organizaţie neguvernamentală. Fostul edil a afirmat. Pe pagina sa personală de Facebook, că oraşul „nu trebuie să devină un experiment al nimănui” şi că „fiecare copil trebuie să se bucure de magia Crăciunului şi de simbolurile acestei sărbători”, adăugând alături de postare mai mjulte imagini cu decorațiunile festive amplasate în oraș pe timpul mandatelor sale.

„Aş fi preferat în aceste momente să vă transmit, cu bucurie, ca întotdeauna, Sărbători fericite / Kellemes ünnepeket, dar sunt nevoit ca înainte de urare să fac câteva precizări determinate de batjocura care se face în oraş vis-a-vis de simbolurile noastre atât de dragi, atât ale românilor, cât şi ale maghiarilor, cu privire la ceea ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, cu privire la ceea ce înseamnă simbolurile şi mai ales cu privire la ce înseamnă bradul de Crăciun pentru copiii oraşului nostru. Sunt lucruri care ne-au legat, ne-au apropiat şi, din păcate, acestea sunt date la o parte, cu uşurinţă, prin manifestarea unei bătăi de joc la adresa acestor simboluri comune, dar mai ales la adresa copiilor noştri ce sunt privaţi de normalitatea dată de atmosfera sărbătorilor de Crăciun. Respingeţi categoric acest lucru, acest oraş nu trebuie să devină experiment al nimănui. Copiii oraşului au dreptul să se bucure de magia momentului şi nu să asiste la manifestări ce nu au legătură cu Crăciunul”, a afirmat dr. Dorin Florea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ne îndreptăm spre o nouă lume fără valori, fără repere, ce se îndreaptă spre dezastru”

Fostul edil a declarat că sărbătoarea Crăciunului a fost onorată de fiecare dată cum se cuvine în oraş în timpul mandatelor sale de primar al orașului şi a postat o serie de imagini cu bradul care împodobea Târgu Mureşul, afirmând că îi e teamă că oraşul s-ar putea îndrepta spre „o nouă lume fără valori”.

Să ne apărăm valorile comune, aşa cum am făcut-o de fiecare dată şi să readucem oraşul pe drumul lui cel corect, aşa cum era cândva. Imaginile ataşate acestui mesaj sunt dovada că se poate. Împreună cu dumneavoastră, sărbătoarea Crăciunului a fost onorată cum se cuvine şi aceasta nu trebuie să dispară în umbra unor experimente ce nu îşi au locul în astfel de momente. Mi-e teamă să nu ne confruntăm cu un început din ceea ce îşi doresc unii, adică o nouă lume fără valori, fără repere, ce se îndreaptă spre dezastru. Atâta timp cât conştientizăm, soluţia există, stă în noi”, a subliniat fostul primar.

Subiect controversat în prag de sărbători

Bradul de Crăciun confecţionat din fulare tricotate, înalt de 10 metri, gândit de Asociaţia KULT Alternativ, care a fost amplasat în Piaţa Trandafirilor din centrul municipiului Târgu Mureş, a devenit un subiect viral, intens disputat între conducerea administraţiei publice locale, politicieni şi locuitorii oraşului.

Conducerea oraşului şi KULT Alternativ susţin că bradul din fulare tricotate ar urma să fie propus pentru intrarea în Guiness Book, prin faptul că ar fi bradul format din cele mai multe piese de fular ajunse din cele mai multe ţări ale lumii, în timp ce unii politicieni şi voci din societatea civilă susţin că este „o ironie îndreptată împotriva tradiţiilor de Crăciun” şi „o bazaconie făcută din preşuri”, asemănat cu un cort al apaşilor.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Dorin Florea

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE