Festival-concurs găzduit de Catedrala Învierea Domnului din Târgu Mureș Religie
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Festival-concurs găzduit de Catedrala Învierea Domnului din Târgu Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Catedrala „Învierea Domnului” din Târgu Mureș a găzduit în seara zilei de 12 decembrie 2023 cea de a IX-a ediție a Festivalului-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!” înscris în CAER (Calendarul Activităților Educative Regionale) 2023. Evenimentul reprezintă o uniune a tradițiilor muzicale, unde melodiile creștine de Crăciun devin limbajul universal al comunității. Fiecare colind aduce cu el povestea proprie, îmbinând aspecte religioase, sentimente de generozitate și recunoștință, sau pur și simplu bucuria venirii în lume a Mântuitorului.

300 de elevi de la școlile și liceele din Târgu Mureș, au participat fiind coordonați de profesorii de religie și muzică ale căror voci cerești au cântat laude pentru Nașterea Pruncului Iisus, vestind vestea cea bună a bucuriei și mântuirii.

Festivalul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș reprezentat de inspector general Paula-Maria Dărăban, a părintelui inspector dr. profesor Claudiu-Dorin Chiorean, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” Reghin, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia și Protopopiatul Ortodox Român Târgu Mureș.

” Mulțumim gazdelor noastre pentru implicarea în buna desfășurare a acestui eveniment și  în special părintelui protopop Iacob Răzvan Șulea”, au transmis pe pagina de facebook profesorii Mureșanu Ilinca și Bexa Alina.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE