Dan Sîmpălean, noul manager interimar al Spitalului Municipal din Sighișoara Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2290 Vizualizări

Dan Sîmpălean, noul manager interimar al Spitalului Municipal din Sighișoara

Medicul stomatolog mureșean Dan Sîmpălean va prelua, începând de luni, 18 decembrie, funcția de manager interimar al Spitalului Municipal din Sighișoara.

Schimbarea de management de la nivelul Spitalului Municipal din Sighișoara s-a produs după ce fostului manager al instituției, dr. Tanaszi Sarolta, i-a expirat contractul de management, iar primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat vineri, 15 decembrie, că va numi în locul său un nou manager interimar.

”Începând de luni, preiau mandatul de manager interimar al Spitalului Municipal din Sighișoara. Nu este o îndatorire ușoară, având în vedere faptul că instituția medicală înregistrează datorii, arierate și restanțe de peste 3 milioane de lei. Sunt, de asemenea, probleme majore legate de aprovizionarea spitalului cu medicamente și materiale pentru procedurile și intervențiile medicale. Prioritatea zero acum este asigurarea, în condiții de grijă totală față de sighișoreni și turiști, a fluxului activității medicale, cu focus pe această perioadă a sărbătorilor de iarnă. Mă voi ocupa, concomitent, de rezolvarea problemei datoriilor Spitalului și de aprovizionarea cu medicamentele și materialele sanitare care lipsesc din unitatea medicală. Îi mulțumesc primarului Iulian Sîrbu pentru încredințarea mandatului de manager interimar al Spitalului Municipal din Sighișoara și colegilor din spital, cadre medicale și personal administrativ, pentru colaborare. Îi asigur pe toți sighișorenii că vor avea în mine un partener de încredere în managementului actului medical și administrativ la Spitalului Municipal. Sănătate, tuturor!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, dr. Dan Sîmpălean.

Potrivit CV-ului, dr. Dan Sîmpălean a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș (2010), după care și-a completat studiile cu un masterat în Bioinformatică și Biostatistică (2012) la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca și un masterat în Managementul Serviciilor Sanitare (2013) la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

Din CV-ul său mai amintim funcția de manager la Spitalul Clinic Județean Mureș (2015-2017), manager al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Filantropia” București (2019-2020), manager interimar al Spitalului de Pediatrie Ploiești (2021) și manager interimar al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca (2022).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE