Crește considerabil valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge Economic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 726 Vizualizări

Crește considerabil valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge

Ministrul Finanțelor, Marcel boloș, a anunțat marți seara, 19 decembrie, că valoarea tichetelor de care beneficează persoanele care donează sânge, va crește de la începutul anului 2024, de patru ori mai mult față de suma pe care o primesc aceștia î prezent. Astfel, tichetele vor ajunge de la 67 de lei la 280.

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 de le 1 ianuarie 2024. Este anunţul cu care am încheiat ultima ediţie a Fidelis de anul acesta. Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, a  anunțat, marţi seară, ministrul Finanţelor.

„Este o stimulare pentru cei care salvează vieți”

Ministrul a afirmat că această creștere a sumei tichetelor în cauză „poate fi văzută drept o formă de stimulare pentru cei care vor să salveze vieți”. „Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viaţă celor aflaţi în nevoie. Bilanţul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker, acum şi de investitor” în 2023 arată aşa: 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi”, a mai transmis Marcel Boloș.

Conform acestuia, donatorii au primit „cea mai bună dobândă și cel mai mic prag de subscriere, de fiecare dată. „În ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital, puţine proiecte pot să se mândrească cu impactul FIDELIS: 40% din activitatea pe piaţa primară derulată la Bursă au reprezentat-o emisiunile de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor”, a mai declarat acesta.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE