Atenționare ISU Mureș: „Un incendiu e ultimul lucru pe care ni-l dorim de sărbători!” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Atenționare ISU Mureș: „Un incendiu e ultimul lucru pe care ni-l dorim de sărbători!”

Pompierii mureșeni, și nu numai, au atenționat cetățenii cu privire la mentenanța surselor de încălzire din casele acestora, menționând care sunt regulile de bună funcționare a acestora pentru a evita orice fel de pericol cauzat de acestea. Principala sursă de căldură la care oamenii trebuie să fie atenți este soba sau șemineul.

Pentru a preveni producerea oricărui fel de incendiu este necesară respectarea unor măsuri preventive care vizează încălzirea și iluminarea incintelor, având la îndemână un stingător sau o sursă de apă, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, sergent major Georgiana Oltean.

Recomandăm utilizarea cu atenție a alimentării sobelor și centralelor pe lemn, supravegherea copiilor, oprirea alimentăîrii cu energie electrică a reșourilor, caloriferelor sau a altor sisteme de încălzire în momentul în care părăsim locuința, utilizarea decorațiunilor electrice. La fel, evitarea utilizării focului deschis în preajma bradului sau aplasarea acestuia în preajma sobelor, teracotelor sau reșourilor. Pentru diminuarea riscurilor în lăcașurile de cult, recomandăm slujitorilor bisericii și credincioșilor să se asigure de respectarea măsurilor specific de prevenire a incendiilor”, a explicat aceasta.

Pompierii reamintesc cetățenilor că odată cu venirea sezonului rece și, implicit, cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii provocate în locuințe au drept cauză coșurile de fun necurățate, instalațiile electrice improvizate, dar și defecțiunile care pot apărea la mijloacele de încălzire nesupravegheate.

53 din cele 76 de incendii produse în județul Mureș, de la începutul lunii noiembrie până în prezent, s-au produs la case de locuit și gospodării. Incendiile au pus în pericol viața locatarilor și animalelor, fie ele de companie sau domestice, rezultând pagube materiale semnificative.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE