Întâlnire educativă organizată de polițiștii mureșeni la Școala Gimnazială „Romulus Guga” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Întâlnire educativă organizată de polițiștii mureșeni la Școala Gimnazială „Romulus Guga”

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din Târgu Mureș au desfășurat o activitate de informare și prevenire cu elevii clasei a VII-a ai Școlii Gimnaziale „Romulus Guga” din municipiul Târgu Mureș, în cursul acestei săptămâni. Ofițerii au discutat cu elevii despre formele de manifestare ale bullying-ului, despre consecințele consumului de droguri, dar și despre folosirea obiectelor periculoase.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă cu elevii clasei a VII-a din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Romulus Guga” Târgu Mureș”, au transmis ofițerii mureșeni.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, formele de manifestare ale bullying-ului, dar și consecințele psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive. Astfel, polițiștii au reamintit că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ reprezintă o infracțiune, fiind recapitulate și consecințele juridice din acest domeniu.

Bullying-ul, o problemă recurentă în școlile mureșene

De asemenea, elevii au învățat că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a acestora, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii, au fost dezbătute principalele aspecte referitoare la consecințele negative ale consumului de substanțe interzise, în special de la vârste fragede. Astfel de activități menite să sporească gradul de siguranță al elevilor se desfășoară în mod constant”, au mai explicat polițiștii.

(L.P.)

Sursa foto: Poliția Română – Relații publice Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE