Acord între ASF și transportatori: Se modifică legislația în cazul polițelor RCA Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

Acord între ASF și transportatori: Se modifică legislația în cazul polițelor RCA

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și reprezentanții confederațiilor patronale și federațiilor reprezentative ale transportatorilor rutieri au ajuns la un acord în urma discuțiilor desfășurate miercuri seara. Conform înțelegerii, polițele RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone vor fi emise la tariful de referință, respectând prevederile Legii 132/2017. De asemenea, s-a convenit asupra necesității modificării legislației pentru a permite suspendarea poliței în perioada în care autovehiculul este parcat din diverse motive.

„În urma discuţiilor purtate aseară, la care au participat din partea ASF domnul preşedinte Alexandru Petrescu şi domnul vicepreşedinte Sorin Mititelu, iar din partea transportatorilor COTAR, APTE, APULUM, UNTRR, FORT, s-a convenit ca valoarea poliţelor RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone să se facă la tariful de referinţă, conform Legii 132 bonus – malus, aşa încât cel care va avea categoria B2 – B8 va putea plăti o poliţă RCA mult sub tariful de referinţă”, a declarat preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, pentru Agerpres.

Potrivit site-ului digi24.ro, Ștefănescu a menționat că discuțiile vor continua în zilele următoare pentru toate categoriile de transport, având ca obiectiv stoparea creșterii semnificative a tarifelor polițelor RCA fără o justificare corespunzătoare. În paralel, se va organiza o întâlnire de urgență între ministerele implicate pentru elaborarea normelor referitoare la suspendarea polițelor în timpul în care autovehiculele sunt parcate din diverse motive.

„În acelaşi timp se vor întâlni de urgenţă ministerele implicate pentru emiterea normelor la Legea 132/2017 privind suspendarea poliţelor pe perioada cât autovehiculul este parcat din diferite motive. În opinia noastră şi conform tuturor comunicatelor noastre din anii precedenţi, acestea puteau fi rezolvate de fostul Consiliu ASF, de fostul vicepreşedinte al sectorului Asigurări, Cristian Roşu. Se pare că nimeni nu va răspunde material civil sau penal pentru falimentul/furtul celor două societăţi de asigurări, singurul plătitor va fi cetăţeanul român obligat să cumpere poliţa RCA prin Legea 132/2017, fără a avea o garanţie la despăgubire în cazul unui accident, singurul sprijin rămânând instanţele de judecată”, a adăugat Vasile Ştefănescu.

(D.C.)

Sursa foto: dcnews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE