Florin Barbu, în cadrul întâlnirii cu fermierii din Mureș: „Voi cere demisia comisarului european pe Agricultură” Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Florin Barbu, în cadrul întâlnirii cu fermierii din Mureș: „Voi cere demisia comisarului european pe Agricultură”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, s-a întâlnit luni, 22 ianuarie, cu reprezentanții fermierilor din județul Mureș, care a avut loc în Sala mare a Palatului Administrativ din municipiu Târgu Mureș. În cadrul acestei întâlniri, printre altele, ministrul a a anunțat că va cere marți, 23 ianuarie, demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, în cadrul Consiliului de Miniștri.

România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state. Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul Agriculturii în cadrul întâlnirii de la Târgu Mureș.

Citește și: Ministrul Agriculturii la Târgu Mureș: „Îmi asum toate revendicările pe care fermierii mi le-au solicitat”

Florin Barbu susține că atunci când există un cadru aprobat pentru o prelungire, înseamnă că sutn dificultăți și că de aceea, „marți, 23 ianuarie, dis de dimineață, dacă nu se rezolvă derogările de la GAEC 7 și 8, va solicita demisia comisarului  Janusz Wojciechowski.

Este pentru prima oară în Consiliul de Miniştri când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul Agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură. De aici cred că ar trebui să intrăm într-un dialog”, a mai precizat Florin Barbu

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE