Florin Barbu „sare în ajutorul” fermierilor: Se pregătesc două OUG în favoarea agricultorilor români Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Florin Barbu „sare în ajutorul” fermierilor: Se pregătesc două OUG în favoarea agricultorilor români

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Babrbu, a declarat luni, 22 ianuarie, în cadrul discuției avute cu fermierii mureșeni, care a avut loc în incinta Consiliului Județean din municipiul Târgu Mureș, că se vor pregăti două ordonanțe de urgență în baza cărora fermierii din România vor avea pozibilitatea să acceseze două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase.

Florin Barbu le-a prezentat fermeirilor aflați în sală o alternativă mai „avantajoasă”, vorbind despre un credit pe care el l-a numit „al fermierului” unde dobânda nu va fi mai mare de 1,95%, ROBOR-ul fiind achitat chiar de Ministerul Agriculturii în primii cinci ani.

Vor fi două ordonanţe pe două credite în România pentru fermierii români. Vorbim de creditul fermierului, unde dobânda este de 1,95% şi ROBOR-ul este achitat de către Ministerul Agriculturii pe o perioadă de 5 ani. Acest credit al fermierului se încadrează în decizia privind prelungirea cadrului Ucraina. Doi – va fi creditul agricol în România, are o valoare de 10 milioane de euro pentru investiţii în ferme, cu 2% marjă fixă plus ROBOR, inclusiv pentru achiziţionarea de terenuri. Şi 50% din acest credit, rambursarea creditelor neperformante pe care fermierii români le-au luat de la anumite IFN-uri sau instituţii nebancare din România”, a explicat ministrul Agriculturii, în cadrul întâlnirii de la Târgu Mureș.

Citește și: Ministrul Agriculturii la Târgu Mureș: „Îmi asum toate revendicările pe care fermierii mi le-au solicitat”

Totodată, Florin Barbu a precizat și faptul că aceste două ordonanțe au fost deja discutate cu mediul bancar din țară și, de asemenea, că se vor încheia convenții între Fondul de Garantare al Agriculturii și celelalte bănci care vor să se înscrie în acest program „dedicat în totalitate fermierilor”. „Toate aceste credite sunt garantate din fondul pe care Ministerul Agriculturii îl are la dispoziţie, cu 90% garantate de stat”, a mai spus ministrul Florin Barbu.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE