Investiții medicale importante, la un spital din județul Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 482 Vizualizări

Investiții medicale importante, la un spital din județul Mureș

Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a demarat, în data de 23 ianuarie, procedura de achiziționare a trei noi aparaturi medicale, destinate asigurării unei baze materiale moderne, îmbunătățirii activităților medicale din cadrul celor zece secții și compartimente medicale, dar și creșterii gradului de satisfacție al pacienților, spitalul deservind o populație de aproximativ 80.000-90.000 de locuitori de pe valea Mureșului Superior și de pe valea Gurghiului.

RMN în valoare de 7.000.000 lei

Concret, după finalizarea licitațiilor și a evaluării ofertelor propunătorilor, instituția medicală va intra în posesia unui aparat pentru măsurarea Rezonanței Magnetice Nucleare (RMN) de 1,5 Tesla, care va funcționa în cadrul laboratorului de imagistică al spitalului, completând numărul aparatelor de diagnosticare noninvazive de înaltă performanță deja existente în incinta unității medicale. La momentul actual, spitalul nu dispune de o astfel de aparatură, cel mai apropiat RMN fiind cel din Municipiul Târgu Mureș, situat la 36 km distanță față de unitatea medicală în cauză. Astfel, achiziționarea unui astfel de instrument medical devine o necesitate în procesul evolutiv al spitalului ce prevede îmbunătățiri ale serviciilor medicale acordate clienților, dar și a actului medical.  Stadiul achiziționării RMN-ului se află la procedura licitației, iar bugetul alocat acestei achiziții este de 7.000.000 lei. După încheierea perioadei de depunere a ofertelor și alegerea unui câștigător, entitatea contractantă va evalua obiectiv și analitic îndeplinirea condițiilor contractuale, în care sunt prevăzute totalitatea specificațiilor tehnice care trebuie îndeplinite de echipamentul medical, precizate în Caietul de sarcini. De asemenea, condițiile contractuale mai prevăd: o durată minimă de garanție acordată echipamentului de 24 de luni de la data recepției finale; termenul de livrare de maximum 90 de zile de la data semnării contractului subsecvent. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 februarie.

CT, în valoare de 3.000.000  lei

Un alt echipament ce se subsumează aparaturilor moderne de înaltă performanță ce urmează a intra în dotarea unității medicale și pentru care s-au inițiat deja procedurile de achiziționare este un Computer Tomograf (CT) care va funcționa tot în cadrul laboratorului de imagistică al spitalului. Bugetul alocat achiziționării acestui aparat este de 3.000.000 lei și se află tot în procesul licitației pentru identificarea celei mai oportune propuneri din partea ofertanților. La momentul actual, spitalul are în posesie un astfel de instrument, care urmează a fi înlocuit cu cel noi din cauza uzării excesive, atât morale, cât și fizice.  Aparatul solicitat este superior din punctul de vedere al performanțelor tehnice, ceea ce va duce la îmbunătățirea performanțelor medicale. Cerințele contractuale sunt aceleași ca în cazul RMN-ului, și insistă asupra îndeplinirilor specificațiilor tehnice care vor fi evaluate cu strictețe și maximă conștiință de către comisia numită de autoritatea contractantă. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este luna martie a anului curent.

Două turnuri de Laparoscopie în valoare de 2.500.000 lei

De asemenea, Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin urmează a intra în posesia unui Turn Laparoscopie Chirurgie Generală și a unui Turn Laparoscopie Ginecologie ce vor funcționa în cadrul secției de chirurgie, respectiv ginecologie a unității medicale. Noul echipament va înlocui echipamentul existent, a cărui performanță a scăzut din cauza uzării excesive, atât morale, cât și fizice, în timp ce noile aparaturi vor permite eficientizarea actului medical și creșterea satisfacției pacienților. Valoarea alocată pentru achiziționarea echipamentului este de 2.500.000 lei și se află tot în stadiul de licitație. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este luna martie a anului curent.

„Am decis să achiziționăm un RMN pentru că spitalul nostru nu este dotat cu acest aparat și avem solicitare pentru astfel de investigații. Avem un CT în momentul de față pe care îl folosim în urgență și în ambulator și ne-ar fi foarte util un al doilea CT, solicitările fiind atât de multe. De asemenea, s-a renovat tot blocul operator pe secția de chirurgie, inclusiv o sală în plus și atunci avem nevoie de încă un Turn de Laparoscopie pentru Chirurgie, iar pe partea de Ginecologie nu aveam un turn de Laparoscopie și ne-am decis să achiziționăm unul și pentru această secție”, a declarat pentru cotidianul Zi de Zi Mirabela Suciu, director medical al Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Resursele financiare necesare, aferente achiziționării celor trei echipamente medicale avansate, vor surveni din fonduri bugetare emise de Ministerul Sănătății.  Recepția calitativă și cantitativă a echipamentului va fi efectuată de către o comisie numită la nivelul autorității contractante, formată din personalul compartimentului tehnic și personalul secției de imagistică care vor evalua respectarea solicitărilor prevăzute în Caietul de sarcini

Mădălina ROHAN

Sursa foto: depositphotos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE