Comasare alegeri. Ciprian Dobre: „Trebuie să vedem juridic dacă este posibilă” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Comasare alegeri. Ciprian Dobre: „Trebuie să vedem juridic dacă este posibilă”

Potrivit hotnews.ro, decizia de a organiza în același timp alegerile locale cu cele europarlamentare ar fi fost deja luată. Comasarea alegerilor presupune organizarea celor două scrutinuri în luna iunie. În mod normal, procedural, alegerile locale ar trebui organizate în data de 29 septembrie 2024.

„Surse politice din PSD și PNL au confirmat pentru HotNews.ro că alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și că decizia formală se va lua în ședințele PSD și PNL programate miercuri, 31 ianuarie. Decizia ar fi fost convenită și cu președintele Klaus Iohannis.” (hotnews.ro)

Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș, nici nu confirmă nici nu infirmă ipoteza comasării alegilor locale cu cele europarlamantare. „Noi analizăm și în scurt timp cred în scurt timp vom oferi un punct de vedere. Nu este un scenariu pe care noi l-am pus pe agenda publică. Noi suntem partidul care am spus că mergem prin noi înșine la toate cele 5 scrutine. Deocamdată, eu cred că trebuie să vedem juridic dacă este posibilă o astfel de comasare”, a declarat pentru cotidianul Zi de Zi, Ciprian Dobre.

„Parlamentul urmează în perioada următoare să modifice Legea 215 privind administrația publică locală. Potrivit surselor citate, parlamentarii PSD și PNL ar urma să introducă noi modificări care să permită posibilitatea organizării alegerilor locale înainte de a expira mandatele aleșilor locali.

De asemenea o altă modificare care ar trebui să se facă este mărirea termenului de validare a mandatelor aleșilor locali. De precizat este că în prezent în lege este prevăzut ca în termen de 20 de zile de la alegerea în funcție, primarul trebuie să-și primească mandatul.”, este explicat în articolul hotnews.ro/.

(V.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE