Proiect de artă colaborativă la Centrul Rozmarin Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Proiect de artă colaborativă la Centrul Rozmarin

Ziua Internațională a Nonviolenței în școală are ca scop promovarea unei educații permanente în și pentru armonie, toleranță, solidaritate, respect pentru drepturile omului, non-violență și pace. Pentru a marca așa cum se cuvine semnificația acestei sărbători, copiii Centrului de Zi „Rozmarin” au creat un proiect de artă colaborativă!

„Pentru a sărbători aceasta zi, ne dorim să-i sensibilizăm pe copii cu privire la riscul de hărțuire și intimidare școlară, precum și pentru a căuta modalități de prevenire a acestei probleme„, au anunțat reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la comemorarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace. În România, bullyingul a fost reglementat în 2019, prin Legea nr. 221/2019 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. „În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying.”, se arată în legea menţionată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE