Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită de elevii din Albești Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 968 Vizualizări

Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită de elevii din Albești

Biblioteca Comunei Albeşti a invitat, începând de luni, 5 februarie, pe parcursul întregii săptămâni, bibliotecari, cadre didactice şi elevi din localitate şi din Sighişoara pentru a marca împreună Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI)/World Read Aloud Day (WRAD), iniţiată de LitWorld începând cu anul 2010.

Potrivit Bibliotecii Albeşti, Ziua Internaţională a Cititului Împreună se organizează pentru a sărbători puterea lecturii cu voce tare, cu scopul de a crea comunităţi şi de a împărtăşi poveşti, dar şi pentru a susţine literaţia ca drept uman fundamental.

Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseţii şi beneficiilor lecturii. Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citeşte zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citeşte cu voce tare în fiecare zi. Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativităţii, a empatiei şi a gândirii critice”, consideră iniţiatoarea proiectului, Anca Ciotloş, director al Bibliotecii Albeşti, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor postate pe Facebook de Biblioteca din Albeşti, la activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Cititului Împreună, din perioada 5-9 februarie, participă elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Aurel Mosora” din Albeşti şi cei ai Şcolii Gimnaziale „Victor Jinga” din Sighişoara.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Biblioteca Albești

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE