România în 2023: Deficit comercial de 29,9 miliarde de euro Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

România în 2023: Deficit comercial de 29,9 miliarde de euro

În 2023, România a raportat un deficit comercial de 29,9 miliarde de euro, în scădere cu 15% față de anul anterior. Exporturile au crescut ușor, în timp ce importurile au înregistrat o ușoară scădere de 3,2%.

Potrivit biziday, valoarea totală a exporturilor în 2023 a fost de 93 de miliarde de euro, o creștere de 1,3% față de anul precedent, în timp ce importurile au scăzut la 122 de miliarde de euro. Deficitul balanței comerciale a fost de 28,9 miliarde de euro, mai mic cu 5,1 miliarde decât în 2022.

În ultima lună a anului 2023, exporturile au înregistrat o scădere semnificativă de 8,3%, iar importurile au scăzut cu 2,2%, rezultând un deficit nominal de 3,4 miliarde de euro.

Conform aceleiași surse, în ceea ce privește structura exporturilor și importurilor, mașinile și echipamentele de transport au reprezentat aproximativ 45% din exporturi și aproape 37% din importuri. Produsele manufacturate, altele decât cele menționate, au avut o pondere de aproximativ 30% în exporturi și de aproape 29% în importuri.

Schimburile comerciale în interiorul Uniunii Europene au reprezentat trei sferturi din totalul exporturilor și importurilor, cu o valoare de 67,5 miliarde de euro la export și 89,5 miliarde de euro la import. În afara UE, exporturile au totalizat 25,5 miliarde de euro, iar importurile au fost de 32,5 miliarde de euro.

(Redacția)

Date/Grafice: INSSE

Sursa foto: curierulnational.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE