Home / Timp liber / OpenAI lansează Sora: Inteligența artificială Text-to-Video revoluționară

OpenAI lansează Sora: Inteligența artificială Text-to-Video revoluționară

Distribuie

OpenAI a prezentat recent noul său model de inteligență artificială text-to-video denumit „Sora”. Potrivit declarațiilor companiei, Sora este capabil să creeze scene realiste și pline de imaginație pe baza instrucțiunilor scrise, oferind utilizatorilor posibilitatea de a genera videoclipuri fotorealiste de până la un minut în durată.

Conform postării introductive de pe blogul OpenAI, Sora poate elabora scene complexe cu multiple personaje, mișcări specifice și detalii precise atât ale subiectelor, cât și ale fundalului. De asemenea, modelul poate înțelege conceptele legate de existența obiectelor în lumea fizică și poate crea personaje convingătoare care exprimă emoții vibrante.

Potrivit g4media.ro, pe lângă capacitatea sa de a genera videoclipuri din texte, Sora poate transforma și o imagine statică într-un videoclip și poate completa sau extinde cadrele lipsă dintr-un material video existent.

Demonstrațiile prezentate de Sora în postarea de pe blogul OpenAI includ diverse scene, precum o panoramare aeriană din California în timpul goanei după aur și un cadru filmat din interiorul unui tren din Tokyo. Chiar dacă unele rezultate prezintă semne de artificialitate, cum ar fi mișcările neobișnuite ale unor obiecte, OpenAI recunoaște că modelul poate întâmpina dificultăți în simularea cu acuratețe a unor scene complexe, însă în general rezultatele sunt impresionante.

Potrivit sursei citate mai sus, în trecut, generatoarele text-imagine precum Midjourney dominau în domeniul transformării cuvintelor în imagini, însă recent, tehnologia video a înregistrat progrese notabile. Companii precum Runway și Pika au dezvăluit propriile modele impresionante de transformare a textului în video, iar Lumiere de la Google reprezintă un competitor important al OpenAI în acest spațiu. Similar cu Sora, Lumiere oferă utilizatorilor instrumente pentru transformarea textului în video și permite crearea de videoclipuri pornind de la imagini statice.

(D.C.)

Sursa foto: euronews.ro

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Potecă tematică nouă, la Saschiz

Distribuie Te simți împlinit atunci când singura priveliște panoramică este formată din frumusețea necosmetizată a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.