Sărbătoare a lecturii, la Reghin Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Sărbătoare a lecturii, la Reghin

Unitățile de învățământ din municipiul Reghin au marcat marți, 7 februarie, ”Ziua Internațională a Cititului Împreună”, zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. În acestă zi, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare în cadrul unui eveniment celebrat în peste 170 de țări. Printre instituțiile implicate s-a numărat și Biblioteca Municipală ”Petru Maior”.

„Mulțumim distinșilor invitați care au sărbătorit alături de noi această zi memorabilă, aducând impresii de lectură și citind totodată din lucrări preferate. Au participat elevi și cadre didactice de la cele trei unități de învățământ liceal din Municipiul Reghin, Colegiul „Petru Maior”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și Liceul Tehnologic „Ioan Bojor”, a precizat pr. dr. Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” din Reghin.

Printre cei care prezenți s-a numărat și primarul Márk Endre care a ales să citească fragmente din operele scriitorilor contemporani.

Printre cei care s-au bucurat de ”Ziua Internațională a Cititului Împreună” au fost și preșcolarii Grădiniței Nr. 4 din Reghin, vizitați de voluntarii Bibliotecii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”. „Ziua Internațională a Cititului Împreună” este o zi dedicată nu doar lecturii, ci și artei și practicii de a citi cu voce tare alături de albinuțele, pinguinii și steluțele de la Grădinița nr. 4! Felicitări se cuvin voluntarilor bibliotecii, Maura Șărdean și Dragoș Cîmpean!”, au precizat reprezentanții Bibliotecii „Lucian Blaga”.

Cititul a adus bucurie și elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu”. „Am avut parte de experiențe captivante prin benzi desenate, unde creativitatea elevilor a prins viață în imagini și cuvinte. De asemenea, am explorat povești palpitante prin sesiuni de lectură interactivă, unde am transformat fiecare pagină într-o călătorie fascinantă”, a precizat Paula Chelariu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu”.

Nici cei de la Școala Gimnazială „Augustin Maior” nu s-au lăsat mai prejos, elevii ciclului primar din Clasa pregătitoare C, clasele a II-a C, E și clasa a III-a A, împreună cu doamnele prof. înv. primar Baki Aurora, Sturza Angela, Man Cristina și Bugnariu Mihaela au marcat importanța acestei zile și au promovat bucuria, frumusețea și beneficiile lecturii.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE