Zile de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Zile de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș

Începutul lunii februarie stă sub semnul lecturii. În acest an, data de 7 este dedicată Zilei Internaționale a Cititului cu Voce Tare – în România, Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI, urmată de data de 15, Ziua Națională a Lecturii. Aceste inițiative ce-și propun să promoveze cartea și lectura ca fundamente ale alfabetizării, este adoptată și de Biblioteca Județeană Mureș care organizează un maraton de citit cu voce tare.

La prima întâlnire, actorul Alexandru Pavel de la Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania Liviu Rebreanu i-a ghidat pe elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș în arta citirii poeziei. Prin exemple concrete, participanții au învățat cum să pună accentul pe anumite părți ale textului pentru a capta atenția ascultătorilor. De asemenea, Alexandru Pavel a împărtășit secretul său pentru a face față cu încredere oricărei situații neprevăzute: cunoașterea!

A doua întâlnire cu teatrul la bibliotecă în cadrul Zilelor de Citit Împreună a fost cu actrița Roxana Marian de la Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania Liviu Rebreanu. Textul discutat a fost unul dramatic, contemporan, cu o acțiune petrecută într-un liceu, iar asta i-a provocat pe elevii de la Colegiul Naţional „Unirea” să își dorească să citească cu voce tare replicile personajelor, intrând astfel într-o atmosferă care le era mai mult decât familiară.  Roxana Marian a evidențiat puterea și beneficiile cititului cu voce tare în viața cotidiană, subliniind cum această practică poate transforma lectura într-o plăcere, chiar și pentru cei mai puțin atrași de ea.

Săptămâna aceasta vor participa actori și de la Teatrul Ariel, Compania Tompa Miklós, iar de la compania Liviu Rebreanu, pe lângă Alexandru Pavel și Roxana Marian, se alătură și Mihaela Mihai, să ne îndrume în tainele exprimării lecturii.

Invitați ca interlocutori ai actorilor vor fi elevi și preșcolari îndrumați de profesori colaboratori ai Bibliotecii Județene Mureș.

Pe toată durata campaniei, la Biblioteca Copiilor va fi amenajat un colțișor de lectură care așteaptă familiile – și toți doritorii – să vină să citească cu voce tare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE