Home / Învățămînt / „Un Hub cu sclipici”, la Reghin

„Un Hub cu sclipici”, la Reghin

Distribuie

Valorile educaționale ale lecturii cu voce tare sunt deja bine documentate: practica introduce un vocabular nou, modelează fluența, dezvoltă înțelegerea textelor și-i ajută pe elevi să facă legături între concepte. În acest context, elevii din clasa a VII-a B din cadrul Colegiului „Petru Maior” din Reghin au hotărât să promoveze lectura alături de colegii din alte patru școli din România și Republica Moldova.

Astfel, în săptămâna 7-15 februarie, elevii implicați în proiectul internațional eTwinning, „Un Hub cu sclipici” au realizat activități simultane de lectură cu voce tare. În acest proiect sunt implicate școlile: Liceul Teoretic ”Mihail Bârcă” Mileștii Mici, Republica Moldova, Liceul Teoretic Petre Ştefănucă Ialoveni, Republica Moldova, Liceul Teologic Romano-Catolic ”Segítő Mária” din Miercurea Ciuc și Liceul Teoretic Arany Janos din Salonta.

„Cărțile au oferit elevilor o oglindă simbolică în care au putut citi despre cineva care arată ca ei, care trece printr-o situație asemănătoare sau care are o problemă similară. Elevii Colegiului „Petru Maior” au făcut cunoștință cu Micah personajul principal din cartea „Circul Mirandus” și s-au bucurat de lumea magică a circului. Tot în cadrul proiectului elevii au studiat diferite proverbe specifice zonei din care provin, iar pentru a le înțelege au fost sprijiniți de colegii mai mari care la rândul lor au creat materiale video pe această temă. Am exersat împreună competențele de lectură și redactare în limba română ca limbă nematernă în activități ludice curriculare, alături de alți elevi din alte școli. Aceste activități eTwinning au un potențial uriaș de a deschide orizonturile fiecărui copil- indiferent de mediul de proveniență, de școala în care învață limba română sau țara în care se află. Elevii au fost încântați să cunoască alți elevi care vorbesc limba română dincolo de granițe și s-au simțit confortabil să scrie într-o limbă nematernă, cunoscând elevii din celelalte școli. Citind cu voce tare oferim noi oportunități pentru a-și dezvolta limbajul și înțelegerea. Prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau specific al educaţiei, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare într-o limbă nematernă sau în limbi străine”, a declarat Veronica Șandor, profesor de limba română în cadrul Colegiului ”Petru Maior”.

Alin ZAHARIE

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Teatru pe roți în Cetatea Medievală Târgu Mureș

Distribuie Astăzi, 5 aprilie, toți doritorii și pasionații sunt invitați să descopere teatrul pe roți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.