Home / Administrație / Obligații pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate

Obligații pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate

Distribuie

Primăria comunei Deda vine cu câteva precizări privind obligațiile părinților care pleacă la muncă în străinătate prevăzute în cadrul art. 104 din Legea nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

-Părintele care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligația de a notifica această intenție la compartimentul de Asistență Socială al Comunei Deda cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara.

– Notificarea va conține în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreținerea copilului pe perioada absenței părinților sau tutorelui, după caz.

– Confirmarea persoanei în întreținerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanța de tutela ( Judecătoria Reghin ) în conformitate cu prevederile legale.

-Hotarârea de delegare a autorității părintești, părintele sau persoana în grija căreia se află copilul, depune o copie acesteia la compartimentul de Asistenta Socială al Comunei Deda.

„Aceste dispoziții se aplica și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă într-un alt stat . Nerespectarea prevederiilor legale duce la sancționarea contravențională: amendă de la 500-1000 RON”, informează reprezentanții Primăriei Deda.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.