România, cu un pas mai aproape de aderarea la OCDE Economic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

România, cu un pas mai aproape de aderarea la OCDE

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu sediul în Paris, servește ca un forum în care funcționarii guvernamentali se întrunesc pentru a discuta și analiza elaborarea și impactul politicilor menite să îmbunătățească bunăstarea socioeconomică la nivel global.  Secretariatul, responsabil cu coordonarea activității, este compus din analiști economici și politici bine pregătiți, având expertiză în toate domeniile economiei.

OCDE adună laolaltă țările membre și o serie de parteneri care colaborează la nivel național, regional și local pentru a aborda problemele globale cheie. Prin standardele, programele și inițiativele pe care le are, organizația contribuie la promovarea și consolidarea reformelor în peste 100 de țări din întreaga lume, bazându-se pe înțelepciunea colectivă.

La momentul actual OCDE însumează un total de 38 de țări membre care acoperă întreaga planetă, de la America de Nord și de Sud până în Europa și regiunea Asia-Pacific. Acestea sunt reprezentate de ambasadori în Consiliul OCDE, care definesc și supraveghează activitatea, conform Convenției OCDE. Țările membre interacționează cu experții organizației, utilizează datele și analizele acesteia pentru a fundamenta deciziile politice și au un rol important în revizuirile țărilor, menite să încurajeze performanțe mai bune. Comisia Europeană participă la aceste activitățile, dar nu are drept de vot

În  decursul acestui an, Ministrul Sănătății, prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, și-a manifestat profundul interes pentru a efectua toate demersurile necesare aderării României la această organizație prosperă, care coordonează dezvoltarea economică și socială în unele dintre cele mai avansate țări ale lumii. ”Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiționat de continuarea investițiilor începute prin PNRR, digitalizare și dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

În acest sens, Ministrul Sănătății a participat la Reuniunea  miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OCDE. Delegația României a fost formată din ambasadorul pentru relația cu OCDE, Adrian Viverița, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prof. Univ. dr. Adriana Pistol și președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Florin Ciocan.

În cadrul întâlnirii, Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forței de Muncă și Afaceri Sociale al OCDE, a apreciat progresele din ultimii ani înregistrate de România în domeniul medical.

Mădălina ROHAN

Sursa foto: depositphotos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE