EDUMFST, un altfel de târg de Dragobete. Cu ce oferte educaționale sunt așteptați elevii la UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

EDUMFST, un altfel de târg de Dragobete. Cu ce oferte educaționale sunt așteptați elevii la UMFST Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a organizat sâmbătă, 24 februarie, ce de-a treia ediție a Târgului Educațional EDUMFST, în incinta Shopping City Mall Târgu Mureș. Sloganul de anul acesta, având în vedere că târgul s-a suprapus cu ziua de Dragobete, a fost „Ia-ți perechea și hai la EDUMFST!”.

A treia ediție a evenimentului a avut loc sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 10:00, în incinta mall-ului Shopping City din municipiul Târgu Mureș. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor studențești din cadrul Universității, studenți implicați și dornici de a împărtăși cu cei prezenți din experiența vieții de student la UMFST, care nu se rezumă doar la activități didactice, ci implică și o mulțime de activități sociale și oportunități de dezvoltare personală.

Târgul Educațional a oferit viitorilor studenți oportunitatea de a interacționa direct cu studenții și cadrele didactice prezente la standurile Organizației Studențești de Medicină de Urgență, ale Organizației Studențești de Medicină Dentară, ale Asociației Studenților Farmaciști, ale Asociației ELSA Târgu Mureș, precum și ale Asociației Studenților Basarabeni Mureș, de a se familiariza cu oferta educațională pentru anul 2024-2025 și de a vedea ce program de studii li se potrivește. Asociația studențească ESTIEM a completat programul cu alte prezentări atractive”, au precizat organizatorii.

Facultățile prezente la Târgul UMFST au fost organizate în cinci standuri chiar la intrarea în complexul Shopping City. La primul stand, am aflat informații utile despre Facultatea de Farmacie din cadrul universității mureșene, acolo unde am discutat cu unul dintre reprezentanți.

Vrem să le prezentăm elevilor toate specialitățile universității noastre și să le aducem la cunoștință care sunt variantele cele mai bune pentru ei, în funcție de, bineînțeles, preferințele fiecăruia în parte. Noi, Asociația Studenților Farmaciști din Târgu Mureș, prezentăm în cadrul Târgului EDUMFST 2024 programele de studii din facultatea noastră, și anume Farmacie, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Chimie medicală, Chimie tehnologică și Asistență de farmacie. La standul nostru am venit pregătiți cu mai multe ingrediente, să le spun așa, prin care dorim să le arătăm celor care trec pe aici că în facultatea noastră se fac lucruri interesante, experimente colorate și inedite. Prin aceste experimente dorim să le prezentăm viitorilor absolvenți o mică parte din laboratorul facultății noastre”, ne-a explicat una dintre studentele care fac parte din Asociația Studenților Farmaciști din Târgu Mureș, Anne-Marie Curta.

La un alt stand am avut bucuria de a discuta cu un viitor medic, în prezent student la Facultatea de Medicină din cadrul UMFST „George Emil Palade”. Acesta ne-a vorbit despre importanța alegerilor în viață, atât a ta, cât și a celor din jur.

Cei care vor să se dezvolte într-o și cu ajutorul unei comunități, au prilejul ideal în cadrul UMFST. Pe lângă faptul că există o paletă largă de facultăți, universitatea îți poate oferi și programe de burse Erasmus, ocazii unice de a  studia în altă țară și diverse alte burse care mai de care mai creative. De asemenea, există asociații și organizații în interiorul cărora de poți dezvolta enorm, vei cunoaște oameni care împărtășesc aceleași interese cu tine și, cel mai important, vei avea acces la zeci de proiecte extra curiculare”, a afirmat unul dintre studenți și reprezentant ai voluntarilor ISU, Radu Luca.

Cât despre standul lor de prezentare, acesta a pus la dispoziție doritorilor, printre pliante, mai multe manechine de simulare în caz de urgență, manechine cu ajutorul cărora oricine poate învăța să acorde primul ajutor.

Am adus cu noi mai multe manechine de simulare, pentru a prezenta modul în care oricine trebuie să acționeze dacă este nevoie de acordarea primului ajutor. Vrem să le arătăm elevilor care au o inclinație spre medicină, însă nu își doresc să stea într-un cabinet medical, că dacă aleg să meargă spre medicina de urgență, mâinile lor pot salva la fel de mult cât pot salva mâinile unui chirurg”, a mai subliniat acesta.

Printre standurile de la Medicină și Farmacie s-au aflat și reprezentanți ai Facultății de Inginerie, Reprezentanți ai Asociației Studenților Basarabeni dar și Studenți la Medicină dentară. Proba scrisă a examenului de admitere la UMFST „Geroge Emil Palade” Târgu Mureș va avea loc în data de 21 iulie 2024.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: Facebook – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (Lucian Morariu)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE