APIA: În două săptămâni începe Campania de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2024   Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

APIA: În două săptămâni începe Campania de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2024  

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul județean Mureș (APIA Mureș) informează potențialii beneficiari că lansarea Campaniei de primire a Cererilor de Plată va fi realizată în aproximativ două săptămâni, ci nu la data preconizată de 1 Martie a anului de campanie.

În acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8. Ulterior, legislația națională se va aproba în sensul celor stabilite în legislația europeană.

APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru 2024

Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcție de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative necesare. Chiar și așa, APIA a pus la dispoziția fermierilor români aplicația IPA ONLINE prin care aceștia pot face modificări/actualizări ale parcelelor pentru anul 2024, acestea fiind în faza de proiect, FĂRĂ A avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

Totodată transmitem mențiunea fermă a persoanelor decidente din cadrul APIA și anume faptul că decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs, care va începe la data de 16 octombrie 2024. Desigur, în funcție de evoluția tuturor etapelor privind aprobarea și armonizarea legislației, a normelor și procedurilor specifice Agenției, vom reveni și vom comunica data exactă a demarării campaniei, astfel încât să putem informa fermierii în acest sens.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE