FOTO – IPJ Mureș „distribuie primăvară și culege zâmbete” de 1 Martie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

FOTO – IPJ Mureș „distribuie primăvară și culege zâmbete” de 1 Martie

Polițiștii din cadrul IPJ Mureș, au împărțit mărțișoare șoferițelor din municipiul Târgu Mureș, și nu numai, vestind, astfel, venirea primăveri, așa cum o fac în semn de recunoștință de ani de zile.

Activităţile derulate de poliţişti de 1 Martie, devenite deja tradiție, au coincis și în acest an cu lansarea Campaniei „Distribuie primăvară, oferă speranţă!”. Numeroase carduri-mărţişor au fost oferite mureşenilor, de către polițiștii de prevenire, pentru a fi distribuite mai departe către cei ce au nevoie de sprijinul nostru, nu doar în scop informativ, ci şi în semn de întrajutorare”, transmite compartimentul de relații publice al IPJ Mureș.

Campania a fost coordonată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar implementarea este susținută de poliţiştii care interacționează cu cetățenii. De asemenea, un sprijin important în această inițiativă este oferit de Fundaţia Comunitară, Centrul de Prevenire a Violenţei în Familie Târgu Mureş, D.G.A.S.P.C. Mureș,  serviciile din comunitate destinate publicului și nu numai.

1 Martie, prilej de informare a cetățenilor cu privire la combaterea violenței domestice

Activităţile din cadrul campaniei se vor derula în întregul judeţ, pe parcursul a 10 zile, respectiv 1-10 martie. 3.000 de carduri-mărţişor vor fi oferite în special mureşencelor și nu numai. Reamintim faptul că prevenirea şi combaterea violenţei în familie reprezintă o prioritate a Poliţiei Române. Campaniile derulate în comunitate au drept scop creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei ca o încălcare a drepturilor omului. Pe de o parte, este necesară informarea din perspectiva victimizării, iar pe de altă parte din perspectiva importanţei reacţiei opiniei publice”, explică polițiștii mureșeni.  

Atât statistica locală, cât şi cea naţională sau internaţională, relevă faptul că marea majoritate a victimelor sunt femei. Motivele pentru care victimele nu iau atitudine sunt diverse, printre ele numărându-se şi necunoaşterea alternativelor, a serviciilor existente, precum şi toleranţa aparent crescută a comunităţii față de astfel de fapte.

Sărbătorile primăverii, 1 şi 8 Martie, se adresează preponderent femeilor. Din acest considerent, s-a apreciat oportună derularea unei campanii care să marcheze aceste zile într-un mod inedit, și anume acela de a promova schimbarea în bine, asociată anotimpului renașterii. Sloganul campaniei este „Distribuie primăvară, oferă speranţă!”, tocmai pentru a accentua posibilitatea schimbării, a ieşirii dintr-o relaţie abuzivă.

Un alt scop al campaniei este reprezentat de conştientizarea rolului fiecăruia dintre noi, atât în gestionarea propriei vieţi, cât şi în ajutorul ce poate fi oferit celor aflați în astfel de situații critice. Distribuirea cardurilor, de altfel iniţierea acestui demers de către poliţişti, subliniază încă o dată implicarea instituţiei în lupta împotriva acestui fenomen larg răspândit, cu consecinţe complexe”, mai informează ofițerii IPJ Mureș.

IPJ Mureș: Alăturați-vă campaniei!

Polițiștii îi îndeamnă și pe cetățeni să se implice activ în campanie, astfel, orice binevoitor poate face acest lucru prin simpla distribuire, inclusiv online, a cardului cu informaţii privind resursele din comunitatea mureşeană. Tot pentru a marca în mod tradițional începutul primăverii, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș s-au mobilizat și au distribuit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor.

În orașele Iernut și Luduș, polițiștii aflați în trafic au urat o primăvară înfloritoare tuturor participantelor la trafic. Pe lângă mărțișoare și urări de bine, nu au lipsit recomandările privind  conduita responsabilă la volan. La Sighișoara, polițiștii Biroului Rutier nu au uitat nici în acest an de această zi specială, astfel că numeroase doamne și domnișoare au fost surprinse atât cu mărțișoare tradiționale, cât și cu cardurile-mărțișor ale campaniei ,,Distribuie primăvară, oferă speranță!”.

Printre mărțișoarele distribuite s-au aflat și cele confecționate manual de beneficiarii Asociației ,,Viața are sens” din Albești, la care polițiștii au organizat o activitate informativ-preventivă pe linia siguranței rutiere, în cursul lunii trecute. În semn de mulțumire, aceștia au realizat din proprie inițiativă numeroase mărțișoare și le-au oferit polițiștilor pentru a le distribui mai departe, în trafic, de 1 Martie.

Urăm pe această cale tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară minunată, în siguranță și fără evenimente rutiere!”, le urează polițiștii mureșencelor.

(L.P.)

Sursa foto: IPJ Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE