”Lacul Ursu – comoara județului Mureș”, eveniment organizat în stațiunea Sovata Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3804 Vizualizări

”Lacul Ursu – comoara județului Mureș”, eveniment organizat în stațiunea Sovata

Aleșii județeni au aprobat marți, 27 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean al căror inițiator nu este autoritatea publică judeţeană.

Pe lista activităților bugetate se află și ”Lacul Ursu – comoara județului Mureș”, eveniment organizat în stațiunea Sovata, în perioada 20 mai – 7 iunie 2024, de către Fundația ”Pro Urbis”, care va beneficia de o finanțare de 50.000 de lei de la Consiliul Județean Mureș.

Potrivit descrierii evenimentului, obiectivul propus al colaborării este realizarea unei conștientizări și popularizări a valorilor naturale unicate ale județului Mureș a comorii naturale cu o valoare economică excepțională reprezentată de Lacul Ursu, deținătorul recordului Guinness de ”Cel mai mare lac helioterm din lume”, la loc cu Zona protejată Arboratele de pe sărături, ca anturajul natural al lacurilor sărate din Sovata Băi, la fel de unicat pe lume.

”Proiectul are ca scop dezvoltarea turismului, a ramurii economice de importanță locală și județeană majoră, prin organizarea unui program de tip festival gastro-cultural și de divertisment ca mijloc cel mai prielnic implicării și trezirii interesului a unui număr însemnat de persoane, promovarea valorilor turistice, economice, artizanale și culinare a regiunii”, au informat reprezentanții Fundației ”Pro Urbis”.

Perioada de realizare a evenimentului propusă este 20 mai – 7 iunie 2024.

”Aniversarea momentului de început a proceselor naturale de formare a Lacului Ursu, luând în considerare faptul că se cunoaște cu precizie, fiind documentată prin proces verbal oficial, a momentului fenomenului natural (o ploaie torențială) ce a condus la apariția și dezvoltarea Lacului Ursu: data de 26 mai 1885, orele 11. Deși Stațiunea este vizitată anual de mii de turiști însemnătatea reală și concretă a Lacului ce stă la baza acestei atracții este prea puțin cunoscută și apreciată de cei care o vizitează. Prin organizarea unui șir de evenimente destinate în special serbării Lacului, constând în special prezentarea unui program științific și de conștientizare a valorii reale, precum și organizarea acestor programe în Stațiune, în apropierea Lacului va da un impuls cunoașterii și aprecierii, implicit ocrotirii și valorificării sustenabile a acesteia. Conștientizarea importanței valorilor naturale în general și a Lacului Ursu în special va contribui la dezvoltarea turismului balnear ca activitate destinat păstrării sănătății fizice și mentale, desfășurat în aer liber cu caracter preventiv și va contribui la dezvoltarea ramurii economice, proces economic benefic întregii regiuni de pe valea râului Târnava Mică, a Nirajului și în general al Județului Mureș”, se mai menționează în descrierea evenimentului.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ro/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE