Finanțare aprobată pentru Festivalul Văii Târnavelor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Finanțare aprobată pentru Festivalul Văii Târnavelor

Festivalul Văii Târnavelor, eveniment organizat în luna octombrie de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară a Văii Târnavelor va beneficia în acest an de o finanțare în valoare de 75.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Mureș.

Decizia a fost luată recent, în data de 27 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Mureș

”Festivalul Văii Târnavelor, inițiat în anul 2016, își propune redescoperirea cântecului și dansului popular autentic și a artei meșteșugărești. Sunt redescoperite și puse în valoare nestemate ale folclorului românesc și ale celorlalte etnii conlocuitoare, care în timp au fost interzise sau nu au prezentat interes pentru culegătorii de folclor sau specialiștii în domeniu. Obiectivul general al proiectului este de a conserva, valorifica și promova patrimoniul cultural și istoric românesc imaterial, prin recuperarea, crearea și perpetuarea cantecului popular, al dansului, educarea tinerilor spre păstrarea tradițiilor zonale”, se menționează în descrierea evenimentului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE