Activitate de informare despre Legea dialogului social, la ITM Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Activitate de informare despre Legea dialogului social, la ITM Mureș

Sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș a găzduit joi, 29 februarie, o activitate de informare la care au fost invitați să participe reprezentanți ai agenților economici mureșeni, tema discutată fiind avantajele negocierii colective.

Întâlnirea a fot organizată în cadrul unei campanii de informare și conștientizare a prevederilor Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, derulată de către ITM Mureș în perioada 1-29 februarie 2024.

Potrivit informațiilor furnizate de către jrs. Eva Man, inspector șef adjunct al ITM Mureș, grupul țintă al acțiunii a fost alcătuit din societăți comerciale mici și mijlocii cărora le va expira contractul colectiv de muncă. În cadrul întâlnirii, celor prezenți li s-a făcut o prezentare a principalelor prevederi ale Legii dialogului social, moment urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

”Angajatorii au primit cu bucurie această informare. Conform Legii 367/2022, aceasta stabilește că societățile cu minim zece salariați să aibă contract colectiv de muncă, iar sancțiunea este între 15.000 – 20.000 de lei”, a precizat jrs. Eva Man.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE