Zeci de oi, găsite fără suflare pe o pajiște din Sângeorgiu de Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 13920 Vizualizări

Zeci de oi, găsite fără suflare pe o pajiște din Sângeorgiu de Mureș

Mai multe oi de la o stână din Sângeorgiu de Mureș au fost găsite fără suflare duminică, 3 martie, de către un localnic. După ce a anunțat autoritățile, acestea au constatat că este voba de o epidemie care nu afectează restul animalelor și nu pune în pericol sănătatea oamenilor.

S-a depistat o epidemie la o parte din oile de pe pășunea Pițigoilor din Sângeorgiu de Mureș. Aceasta nu prezintă pericol pentru animalele din gospodării și nici pentru oameni”, a anunțat primarul Sófalvi Szabolcs.

Duminică după masă, 3 martie, în urma unei sesizări a unui cetățean, Poliția Locală Sângeorgiu de Mureș însoțită de medicul veterinar de circumscripție s-au deplasat pe Dealul Tiribici la stâna de oi, unde au constatat prezența unui număr însemnat de ovine decedate. A fost solicitată prezența la fața locului a reprezentanților DSVSA (Direcția Sanitar-Veterinară) Mureș și Inspectoratul de Politie Județean Mureș (IPJ) Reprezentanții DSVSA Mures și Biroul de Protecția Animalelor din cadrul IPJ Mureș.

Atenție! Imagini cu posibil impact emoțional!

Însoțiți de reprezentanți ai Primăriei Sângeorgiu de Mureș, autoritățile competente au efectuat un control la locația amintită, ocazie cu care au constatat existența unui număr mare de cadavre animale (ovine), iar din prelevarea de probe (buletinul de analiză realizat de DSVSA) a reieșit că, decesul a survenit ca urmare a unei infecții cu anarobioză toxigenă și a unei infestări masive cu parazitul fasciola hepatică.

Această infecție se datorează lipsei vaccinării periodice profilactice a animalelor de către proprietarul oilor. În paralel la nivelul Primăriei comunei a fost convocat Comitetul local pentru situații de urgență în care s-a stabilit notificarea urgentă a Consiliului Județean Mureș (pentru ridicarea urgentă a cadavrelor de animale) precum și informarea Instituției Prefectului Județului Mureș, ISU Mureș, Garda de Mediu Mures, Apele Romane Mureș”, transmit autoritățile.

Proprietarul animalelor va fi sancționat de organele abilitate pentru neglijarea vaccinării animalelor și pentru lipsa anunțării autorităților competente.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Sófalvi Szabolcs

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE