”Faceți o treabă bună!”. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, în vizită la Sala Polivalentă Sanatate
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

”Faceți o treabă bună!”. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, în vizită la Sala Polivalentă

Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, a făcut astăzi, 11 martie, de la ora 13.3o, o vizită la centrul de servicii medicale gratuite în ambulatoriu organizat la Sala Polivalentă din Târgu Mureș.
Campania de prevenție și educație”Din grijă pentru tine” se desfășoară în perioada 10 – 12 martie și este un maraton de voluntariat organizat sub forma unui centru de servicii medicale gratuite în ambulatoriu, amenajat la Sala Polivalentă. Înafara voluntarilor, și-au arătat altruismul, tot în sistem de voluntariat, 270 de medici, alături de 40 de asistenți medicali, 120 de studenți la Medicină, iar o altă parte a echipei oferă consiliere nutrițională și de stil de viață. Pentru consultații se utilizează o aparatură al cărui cost depășește 500.000 euro.
” Faceți o treabă bună! ” a exclamat prof.univ.dr. Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății consideră că pentru un astfel de proiect ai nevoie de multă multă minte, de suflet și de parteneriate corecte cu universitățile de medicină, respectiv UMFST la Târgu Mureș. ” Responsabilitatea în fața comunității este dovedită cu prisosință de organizatori. Dedicarea personalului medical care dorește să participe la astfel de evenimente caritabile, ne dă o speranță în viitor, în România să nu avem doar o dezvoltare economică, ci și compasiune și solidaritate cu semenii noștri,” a menționat acesta.
Campania este inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și Asociația Studențească Amicus Târgu Mureș, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Mureș, Instituția Prefectului- Județul Mureș, Ministerul Sănătății, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean (SCJ) Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mujreș, Spitalul Oncologic Medex, Agenția Națională Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.
În vizita Ministrului Sănătății Alexandru Rafila, i s-a alăturat și deputatul Dumitrița Gliga, președinte PSD Mureș, cunoscutul om de afaceri Remus Bența și  prof.univ.dr.Leonard Azamfirei, rectorul UMFST din Târgu Mureș.
Campania ”Din grijă pentru tine” a debutat la Cluj-Napoca în martie-2020 și martie-2021, mai apoi a continuat la Bacău – aprilie 2022, Huedin-mai 2022, Vișeul de Sus-iunie 2022, Craiova -noiembrie 2022, Câmpia Turzii-martie 2023, Turda-martie 2023, Hâncești-martie 2023,Iași-mai 2023, Râmnicu Vâlcea-mai 2023, Botoșani-iunie 2023, Alexandria-octombrie 2023, Timișoara-octombrie 2023, București-noiembrie 2023, Cluj-Napoca-februarie 2024, Târgu Mureș-martie 2024.


Împreună pentru oameni
„Din grijă pentru tine” face parte din campania națională „Împreună pentru oameni”. Este o campanie de educație medicală și asistență socială care include numeroase activități: seminarii de educație și antiadicții în școli, programe de ajutorare a copiilor din medii defavorizate, împărțirea de pachete de alimente și produse de igienă pentru persoanele cu venituri modeste etc. În Târgu Mureș, campania a debutat cu crosul caritabil „Alergăm împreună pentru mama”, în data de 3 martie 2024, în centrul orașului, în Piața Trandafirilor, iar fondurile obținute sunt direcționate către Casa ADRA, un proiect de ajutorare a victimelor violenței domestice. În data de 8 martie, peste 100 de tineri au fost implicați în oferirea de flori doamnelor și domișoarelor din oraș, împreună cu flyere de promovare a proiectului anterior amintit. Campania „Împreună pentru oameni” este clădită pe generozitatea a peste 300 de voluntari, care și-au dedicat timpul și energia pentru a oferi suport persoanelor care au nevoie de ajutor. Proiectul „Din grijă pentru tine”, parte a acestei campanii, se adresează mai ales nevoilor de ordin medical și se realizează cu participarea a 270 de medici, cărora li se alătură studenți la Medicină, asistente medicale, kinetoterapeuți și clerici. În cadrul acestui proiect, la Sala Polivalentă din Târgu Mureș, funcționează, în perioada 10-12 martie, orele 10-18, un spital mobil în cadrul căruia se oferă consultații gratuite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE